Whitney Houston: Mama bo zapisala zgodbo o življenju hčerke

14. 6. 2012 | Vir: Lea
Deli
Mama Cissey s hčerko Whitney Houston

Mati pokojne pevke Whitney Houston, uspešna pevka gospela in soula Cissy Houston, se je skupaj z ameriško založbo HarperCollins odločila, da bo hčerino življenjsko zgodbo, ki se je pred meseci žal zaključila tragično v kopalni kadi, za vedno zapisala v knjigo.

Biografija sicer še nima naslova, izšla pa bo predvidoma februarja prihodnje leto, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Življenje super zvezde Whitney Houston se je končalo 11. februarja, ko se je pevka utopila v kopalni kadi. V preiskavi je bilo ugotovljeno, da je pred smrtjo najverjetneje zaužila usodno mešanico mamil, zdravil in alkohola.

V biografiji bo Cissy Houston opisala hčerine glasbene uspehe, posvetila pa se bo tudi njenim težavam z mamili in neuspešnemu zakonu z glasbenikom Bobbyjem Brownom. Odločila se je, da se bo v delu posvetila tudi lastnim občutkom ob izgubi ljubljene hčere.

Cissy bo v knjigi razkrila resnično, človeško plat te močne, a hkrati zapletene glasbene ikone. V knjigi pa bo tudi zgodba o življenju Cissy Houston," so zapisali na založbi.

Ni silila v ospredje

Cissy Houston je sicer nedavno izdala album gospela Walk on By Faith. Leta 1998 je izdala tudi knjigo spominov z naslovom How Sweet the Sound (Kako prijeten zvok). Pevka je bila sicer vedno bolj znana kot mama Whitney Houston, čeprav ima tudi sama izjemen talent, saj je kot podporni vokal nastopala z velikimi zvezdami, kot so bili Elvis Presley, Mahalia Jackson, Wishbone Ash in Aretha Franklin. Za svoje delo je dobila tudi cenjeno nagrado grammy.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik