Zbogom, Whitney Houston!

12. 2. 2012 | Vir: Lea
Deli

Nekoč ena od najboljših pevk na svetu, Whitney Houston (1963-2012), so našli mrtvo v sobi hotela Beverly Hills.

Zlato dekle glasbene industrije,kot so jo mediji radi poimenovali, je imelo poleg neverjetnega uspeha, za seboj tudi nekajletni boj z odvisnostjo.

Od sredine osemdesetih pa vse do konca devetedesetih let je bila Whitney zagotovo ena najbolje prodajanih pevk, poleg izjemnega glasu pa je svoje oboževale prepričala tudi s svojo osebnostjo.

Že pesem Saving All My Love for You z njenega prvega albuma, naslovila ga je preprosto Whitney Houston, ji je prinesla nagrado Grammy, njen naslednji album, ki je izšel dve leti kasneje pa je prav tako nekajkrat dosegel platinasto naklado.

Uspelo ji je tudi kot igralki. Skupaj s Kevinom Costnrjem sta zaigrala v filmu Telesni stražar, ki je postal velika uspešnica. Za naslovno pesem I Will ALwasy Love You in za album z glasbo iz filma pa je Whitney ponovno prejela Grammya.

Leta 1992 se je pop princeska Whitney poročila s pevcem Bobbyem Brownom, ki je imel sloves "bad boya" glasbene industrije. Že naslednje leto se jima je rodila hčerka Bobbi Kristina. Nujn zakon je bil nemiren, za Whitney pa s eje začela tudi dolgoletna borba z mamili. Z Bobbyem sta se ločila leta 2007, Whitney pa se je vmes dvakrat za kratek čas odvadila od mamil.

Lansko leto je nastopila na Grammyih, letošnje podelitve nagrad bodo ravno danes zvečer, le dan po žalostni novici, letos pa se je vrnila na stara pota. Pred časom naj bi celo bankrotirala, vzdrževali pa naj bi jo nekateri pomembneži v glasbeni industriji.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik