Whitney Houston: Zapustila nas je veliko prezgodaj

16. 2. 2012 | Vir: Lea
Deli

Pretekli konec tedna nas je šokirala vest o smrti glasbene velikanke Whitney Houston. Do zaključka naše redakcije uradni vzrok smrti sicer še ni bil uradno potrjen, a nekateri ameriški mediji so objavili informacijo, da se je utopila v kadi hotelske sobe, kjer jo je našel eden od njenih telesnih stražarjev.

Whitney Houston je dočakala le 48 let. Umrla je v soboto, 11. februarja, pred podelitvijo nagrad grammy v hotelu Hilton, kjer se je tudi odvijala zabava ob tem dogodku.

Težave z odvisnostmi

Še pol ure pred tragičnim dogodkom se je pogovarjala z mamo Cissy Houston, ki je pozneje pojasnila, da med pogovorom ni dobila občutka, da bi imela njena slavna hčerka kakršnekoli težave. V hotelski sobi so našli stekleničke tablet, ki ji jih je predpisal njen zdravnik, zato številni predpostavljajo, da je naprej vzela prevelik odmerek, potem pa se je odločila, da si bo privoščila uživanje v kadi, kar je bilo zanjo usodno. Po poročanjih portala TMZ so bili v hotelski sobi, v kateri je umrla glasbenica, še stilist, frizerka in dva telesna stražarja. Ko so ugotovili, da je Whitney že eno uro v kopalnici, se jim je to zdelo sumljivo, zato so jo začeli klicati in tolči po vratih, da jim odpre. Ker tega ni storila, so vlomili v kopalnico in jo našli v kadi.

Javna skrivnost je, da je imela ta nadarjena pevka v zadnjih letih velikanske težave z mamili, kar je nekajkrat tudi omajalo njeno sicer izjemno uspešno kariero. Borila pa se ni le proti odvisnosti od mamil, ampak tudi od alkohola in najrazličnejših pomirjeval. Kljub temu se je nekajkrat poskušala v velikem slogu vrniti na velike svetovne odre, kar pa ji ni ravno najbolje uspelo. Njeni oboževalci so pred hotelom, iz katerega se njihova ljubljenka, ki nam bo ostala v spominu predvsem po velikih uspešnicah, kot sta I Will Always Love You in I Wanna Dance with Somebody, nikoli ni več vrnila živa, takoj začeli prižigati sveče, nabralo pa se je seveda tudi ogromno cvetja in najrazličnejših spominkov.

Kriv naj bi bil nekdanji mož

Žalostna novica je pretresla tudi njenega nekdanjega soproga Bobbyja Browna, ki je povsem obupan. Na dan njene smrti je imel koncert s skupino New Edition in vmes je s solznimi očmi z odra vzkliknil: “Whitney, rad te imam!” Toda prav njega njeni oboževalci obtožujejo, da je kriv, da se je Whitney znašla v peklu mamil in alkohola. Ko se je Whitney poročila z njim, je šlo v njenem zasebnem življenju namreč vse le še navzdol, česar pa ne moremo trditi za njeno kariero. Ravno v tistem času je namreč dobila glavno vlogo v filmu Telesni stražar, v katerem je igrala s tedaj megapopularnim Kevinom Costnerjem. Album z glasbo iz tega filma je leta 1994 osvojil grammyja za album leta in bil razglašen za najbolje prodajani CD vseh časov. Whitney je bila na vrhuncu slave, v zasebnem življenju pa je tonila. Na narkotike jo je menda ‘navlekel’ prav nasilnež Bobby, a je leta 2007 na srečo zbrala dovolj moči in se tudi uradno rešila iz slabega zakona, katerega plod je danes 18-letna hčerka Bobbi Kristina, ki naj bi bila prav tako nagnjena k opojnim substancam.

Živela v strahu za hčerko

Ko je Whitney izvedela, da se tudi njena hčerka zanima za mamila, je bila menda strašansko prizadeta, njeni znanci namreč trdijo, da jo je to zlomilo. Ves čas se je bala, da ne bi njena hčerka končala tako kot ona, kar dokazuje tudi to, da ji je ukinila vse ugodnosti, ki jih je imela kot otrok velike zvezdnice, in ji zagrozila, da jo bo poslala na zdravljenje. Strah za hčerko jo je čedalje bolj mučil in razjedal, zato je začela jemati večje količine zdravil, kar je bilo na koncu zanjo očitno usodno.
Seveda je vsa družina pokojne pevke globoko pretresena zaradi njene prezgodnje in nepričakovane smrti, najbolj pa se menda bojijo prav za njeno 19-letno hčerko Bobbi Kristino. Ker se nikakor ni mogla umiriti po šoku, ko je izvedela za mamino smrt, so jo menda že dvakrat prepeljali v bolnišnico. “Bila je izčrpana in neutolažljiva,” je povedal vir. Že ko je zapuščala hotel, v katerem je Whitney umrla in v katerem je tudi sama bivala, ji je postalo slabo. Na vsak način je namreč hotela videti mamino truplo, a ji policija tega ni dovolila, zato je prišlo do incidenta. Preostali člani družine so prepričani, da je prav ona tista, ki trenutno potrebuje največjo pomoč in podporo.

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec