Will Smith: Od bankrota do zvezdnika svetovnega formanta

15. 3. 2018 | Vir: Lady
Deli
Will Smith: Od bankrota do zvezdnika svetovnega formanta (foto: Profimedia)
Profimedia

Zvezdnik, za katerega se zdi, da je večen. Priljubljen je že toliko časa, da si Hollywooda brez njega sploh ne predstavljamo več. A pot od Princa z Bel Aira do danes ni bila vedno z rožicami postlana ...

Danes je Will Smith pri svojih 49 letih na višku slave, no, to je že kar nekaj časa. In sam se tega zelo dobro zaveda. "Zabavam se in predvsem uživam v življenju," pravi odkrito. "Obstaja neka globoka vez med delom, Bogom in srečo. In ko se vse to poklopi, potem je življenje izpolnjeno," dodaja.

Pisalo se je leto 1989, ko je s prijateljem Jeffom Townesom ustanovil skupino DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince. To bi lahko imeli za začetek obdobja Willa Smitha. Sprva sta nastopala po klubih, s pesmijo Parents Just Don't Understand pa sta tako zamajala sceno, da sta tistega leta prejela grammyja za najboljši raperski nastop. Poznalo se je, da je pesem skoraj avtobiografska. Willova družina spada v srednji razred, mama je delala v šoli, oče pa je imel prodajalno hladilnikov. V družini so bili štirje otroci, živeli pa so v mestu Wynnefield v Philadelphii. Will ni bil najbolj priden otrok, a je s svojim šarmom vedno dosegel svoje, rapal pa je od 12. leta. Pred svojim 20. letom je z rapanjem že zelo dobro služil.

A kaj, ko je mladost norost, kupil je hišo, dva avtomobila, drag nakit, in to ga je kmalu popeljalo v bankrot. Imel pa je srečo, da je spoznal glasbenega producenta Bennyja Medino, ki je v fantu prepoznal velik talent in tako je čez slabo leto na TV-zaslone prišel Princ z Bel Aira. Will je v seriji zaigral kar samega sebe. In iz leta v leto je njegova priljubljenost rasla. Čez kakšno leto je na nekem televizijskem šovu spoznal leto dni starejšo študentko modnega oblikovanja Shree Elizabeth in se z njo tudi poročil. Kmalu se jima je rodil sin, ki sta ga poimenovala Willard C. Smith III. No, pozneje je dobil vzdevek Trey in danes je star 25 let.

Leta 1993 je Will dobil prvo veliko vlogo v filmu Šest stopenj ločenosti, v katerem je igral homoseksualca Paula. Le v tistih scenah, kjer se je moral poljubljati, je nastopil dvojnik. "Res zelo nezrelo od mene, a kaj, ko sem bil takrat mlad, imel sem 25 let, in razmišljal sem samo o tem, kaj si bodo mislili moji prijatelji v Philadelphii?" se danes tistih časov spominja Will in dodaja, da ni bil čustveno zrel za tak izziv. Po dveh letih zakona se je ločil. "To, da sva se poročila, niti ni bil velik podvig. Nobeden od naju namreč še ni bil dovolj zrel za zakon, saj nisva imela nobene večje življenjske izkušnje, da bi lahko za vedno ostala skupaj," danes na svoj prvi zakon gleda Will. Zato sta se tudi ločila brez hude krvi in o vsem sta se mirno dogovorila. Will je nekdanji soprogi izplačal 900 tisoč dolarjev, mesečno pa ji je plačeval 24 tisoč dolarjev.

Po ločitvi se je zbližal z Jado Pinkett, ki mu je pomagala razumeti, zakaj se je pravzaprav ločil. Najprej sta postala najboljša prijatelja in se šele nekoliko pozneje zaljubila. Poročila sta se leta 1997, ko je imela Jada 26 let in je že bila v tretjem mesecu nosečnosti. A je bila Jade kar trd oreh, pravi danes Will, saj sta morali miniti kar dve leti, da se je nasmejala kakšnemu njegovemu dovtipu. "No, danes končno misli, da imam smisel za humor," se smeji Will, ki ima z Jado sina Jadena (19 let) in hčerko Willow Camille Reign (17 let).

Od bankrota do svetovnega zvezdnika

Jada in Will sta vedno delovala izjemno skladen par, a vseeno so se pred nekaj leti pojavila namigovanja, da je njun zakon v krizi. Ugibanja o tem, ali se bosta razšla ali ne, so se pojavila, ko je Jada s pevcem Markom Anthonyjem v seriji Hawthorne zaigrala v nekaj seksi scenah. Takrat je bil Mark sveže ločen in samski. Govorice so bile tako glasne, da je dal par skupno izjavo o tem, da se ne namerava ločiti, da je zakon trden in da so vse, kar piše, le izmišljotine. Poleg vsega so njuno idilo načele govorice o tem, da je gej. Govorice je sprožila razvpita hollywoodska madame Heidi Fleiss, ki je dejala, da je pri njej iskal storitve moških. No, to je igralec odločno demantiral.

Besedilo: Sandra Bratuša // Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik