William in Kate nista odpotovala na Mustique

Mlada družina ima trenutno veliko obveznosti in si ne more privoščiti počitnic. (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
16. 2. 2016

Večina je pričakovala, da bosta britanski princ William in njegova soproga, vojvodinja Kate, odpotovala na zimske počitnice v tople kraje, bolj natančno na otok Mustique, kot to storita vsako leto.

A letos tega nista storila, sta pa tja odpotovala Katina mama in oče Carole in Michael. Ponavadi gredo vsi skupaj in preživijo nekaj časa v enem izmed luksuznih apartmajev, ki jih najamejo. Včasih se jim pridružita Katina sestra Pippa in brat James.

Pravi luksuz

Družina Middleton je tako kot ponavadi nastanjena v prekrasni vili s petimi spalnicami in sanjskim bazenom. Tudi mali princ George je že bil na tem koščku raja na zemlji, in sicer ko je imel samo šest mesecev. Tedenski najem luksuzne vile stane približno 13 tisoč funtov. Zraven spadajo še kuhar, butler, hišnik, služkinja, vrtnar in dva avtomobila za golf. Poleg glavne hiše je še dodatna manjša hiša s spalnico, dnevno sobo, teraso in manjšim bazenom.

Sanjski otok

Mustique je sanjski karibski otok, ki meri le 5,7 kvadratnega kilometra in ga obdaja več koralnih grebenov. Na njem živi le okoli 500 ljudi, vsi v vasicah Lovell, Britannia Bay in Dover. Otok je v zasebni lasti podjetja Mustique Company, lastniki pa so tisti, ki imajo na otoku svoje vile. Takšnih je na otočku okoli sto, hotel pa je le en. Ena izmed vil je bila nekoč tudi v lasti sestre kraljice Elizabete II., princese Margarete. Tudi sicer je priljubljen kraj za oddih bogatih, saj je na otoku diskretnost zagotovljena. Tu lahko srečate samo res nesramno bogate ljudi in veliko zvezdnikov. Otok namreč ponuja diskretnost, ki jo ti ljudje še kako potrebujejo. Nekateri pa imajo tu kar svoje nepremičnine, na primer Mick Jagger, Tommy Hilfiger, David Beckham in drugi ...

Zakaj nista šla na počitnice?

Če gre verjeti britanskim medijem, je eden izmed razlogov tudi ta, da je George začel obiskovati vrtec, v katerem se dobro počuti, in starša zdaj nočeta razbiti njegove vsakdanje rutine. Njegova sestrica, princesa Charlotte, ima devet mesecev in prav tako neko svojo rutino, tako da se je paru najverjetneje res zdelo, da ne bi imelo smisla z dvema malima otrokoma prepotovati pol sveta. Polet je dolg, časovna razlika pa štiri ure. Poleg tega imata princ William in vojvodinja Kate doma toliko obveznosti, da si nista mogla vzeti prostih dni za počitnice. Spomladi ju čaka še uradni obisk Indije, kar bo njuno prvo skupno potovanje po decembru 2014, ko sta obiskala New York. Seveda pa ne smemo pozabiti še priprav na praznovanje 90. rojstnega dne kraljice Elizabete II. Oba si seveda želita biti aktivna pri pripravah na ta veliki dogodek.

Priporočamo