William in Kate zaradi načina potovanja spravila Meghan in Harryja v zadrego

William in Kate zaradi načina potovanja spravila Meghan in Harryja v zadrego (foto: Profimedia) Profimedia
23. 8. 2019

V zadnjem času sta se princ Harry in vojvodinja Meghan Markle spet znašla na udaru kritik javnosti, in sicer zato, ker sta potovala z zasebnim letalom. Stroške potovanja je pokril pevec Elton John.

Marsikomu se je ta način potovanja zdel sporen, ne samo zaradi visokih stroškov, temveč tudi zaradi okoljskih vprašanj.

Kot poroča tabloid The Sun, sta Harry in Meghan zdaj še v večji zadregi, saj sta princ William in vojvodinja Kate dodatno prilila olje na ogenj. Sklenila sta, da bosta na Škotsko odpotovala z redno letalsko linijo, da bi pomirila napetost v javnosti in pokazala skromnost kraljeve družine.

Kate, Williama in njune tri otroke so opazili pri odhodu z letališča v Norwichu, ko so potovali v grad Balmore. Kraljevi par se bo tam srečal s kraljico Elizabeto II., po poročanju medijev pa tudi z Meghan in Harryjem.

Z varčno potezo - s potovanjem z redno linijo - skušata popraviti vtis, ki ga ima britanska javnost zaradi potratnega ravnanja dela kraljeve družine. In še izračun: potovanje Williama, Kate in njunih treh otrok je stalo okrog 365 funtov, medtem ko potovanje z zasebnim letalom, čigar stroške je plačal Elton John, stane vrtoglavih 20.000 funtov.