Ylenia & Oliver Dragojević: Zadnji duet glasbenega velikana

14. 8. 2018 | Vir: Nova
Deli
Ylenia & Oliver Dragojević: Zadnji duet glasbenega velikana (foto: Lidija Mataja)
Lidija Mataja

Smrt hrvaške glasbene legende Oliverja Dragojevića je popolnoma pretresla številne glasbenike iz Primorske, saj so z njim v preteklih letih tudi poslovno sodelovali. Nepozabni so spomini skupnega dolgoletnega sodelovanja s skupino Faraoni, Slavkom Ivančićem. Eno zadnjih Oliverjevih sodelovanj pa nam je čustveno razkrila pevka Ylenia, ki je lanskega decembra 2017 vse ljubitelje glasbe presenetila z edinstvenim duetom z legendarnim glasbenikom, ki se je v teh dneh izkazal za njegov zadnji glasbeni studijski posnetek.

"Novica o izgubi legende, gospoda Oliverja Dragojevića, me je zelo pretresla. Odličnih pevcev, ki obvladajo svoj glas, je veliko. Veliko manj pa je takih, ki se znajo dotakniti vsakega srca z žarom, ki iskreno in preprosto prevzamejo dušo in telo poslušalca. In to je gospod Oliver Dragojević znal. Kajti vsaka pesem, ki jo je izvajal, je v njegovi izvedbi zaživela. Vsaka izpeta beseda je z mehkim dotikom naježila kožo in pobožala srce. Kar je izžareval v svojih interpretacijah, je izžareval tudi kot človek. Njegova iskrenost je bila njegova moč. In to je v glasbenem svetu najtežje. Biti iskren, predvsem do samega sebe, ker se le z iskrenostjo lahko dotakneš sočloveka. Pretvarjanje ni bilo nikoli nikomur v pomoč in korist pri tem," pove Ylenia.

"Za najino sodelovanje sem mu izredno in iz srca hvaležna, ker so se mi uresničile sanje. To si štejem kot pomemben mejnik v svojem glasbenem ustvarjanju, da sem lahko posnela tako čudovito pesem s svojim vzornikom. Confidenza je ljubezenska balada, prežeta z iskreno izpovedjo predanosti. Veliko sem se naučila ob nastajanju tega posnetka. Čutila sem veliko odgovornost. Priznam, da sem imela ogromno tremo. Ob tem sem veliko spoznala tudi o sebi in o tem, kako se želim glasbeno razvijati na svoji nadaljnji poti. Usoda je žal hotela tako, da je zadnji duet v njegovi karieri in s tem tudi zadnji studijski posnetek – najin. Oliver je v vseh pogledih za seboj nedvomno pustil veliko praznino. Nihče ne more nadomestiti njegove preproste veličine. Nihče ne more biti njegov naslednik, ker je bil unikat. Čeprav ga fizično ni več med nami, bo v neskončnem številu src poslušalcev, ki jih je s svojo čarobnostjo pobožal, živel večno."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografija: Lidija Mataja

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec