Ed Sheeran: Z novim albumom podira vse rekorde

Ed Sheeran: Z novim albumom podira vse rekorde (foto: profimedia) profimedia
Vir: Lady
23. 3. 2017

Edu Sheeranu je enoletni premor od nastopov očitno dobro del, saj je v tem času ustvaril izjemen album, ki v le nekaj dneh po izidu beleži uspeh za uspehom.

Divide, kot je naslov novega albuma, je namreč presegel rekord, ki sta ga dosegla njegova dva predhodna singla – Shape of You ter Castle on the Hill (luč sveta sta ugledala nekaj mesecev pred njim).

Na Spotifyju je album tako od izdaje do danes zabeležil kar 68,7 milijona streamov, kar je za skoraj 30 milijonov več kot stari rekord, ki ga je izvajalec postavil ob izidu predhodnega albuma The Weeknd. Na YouTubu, ki je bolj znan pri nas, pa je skladba Shape of You že presegla 300 milijonov ogledov.

Sicer pa število predvajanj Edovih skladb v enem dnevu na 'streaming platformah' preseneča vse, saj so rezultati za kar dvakrat boljši od rezultatov drugih znanih glasbenih izvajalcev. Uspeh Edovega albuma sicer jasno kaže, da je njegova glasba najbolj vroča in trendna ta hip, hkrati pa tudi, da so platforme za digitalni nakup albumov in skladb najboljše mesto za nakup glasbe.

Priporočamo