Za Kitajce je najboljši Nicolas Cage

Vir: Nova
16. 10. 2013

Nicolas Cage je bil na podelitvi kitajskih filmskih nagrad Huading Awards razglašen za najboljšega igralca na svetu.

Ob sprejemu nagrade je izjavil, da je užival v toplini in navdušenosti Kitajcev, ko je v Hongkongu snemal svoj zadnji film, akcijo Outcast, v kateri mu družbo dela Hayden Christensen.

Ste vedeli, da je Nicolas Cage, ki se je kot Nicolas Kim Coppola rodil 7. januarja 1964 v kalifornijskem Long Beachu, odraščal v izredno uspešni družini?

Njegov oče August Floyd Coppola je bil ugledni akademik, profesor primerjalne književnosti na univerzi Cal State v Long Beachu, pozneje pa še dekan oddelka kreativnih umetnosti na univerzi San Francisco State.

Njegova mama Joy Vogelsang je bila proslavljena balerina in koreografinja, dedek Carmine uspešen filmski skladatelj, babica Italia Pennino igralka, teta Talia Shire prav tako, stric Francis Ford Coppola pa je Hollywood osvojil kot režiser legendarnih filmov, kot so mafijska trilogija Boter, Apokalipsa zdaj in številni drugi.

No, tudi druga generacija družine Coppola je žela in še vedno žanje uspehe, v glavnem v svetu šovbiznisa, tako da je imel Nicolas tudi sorodnike svojih let, s katerimi se je lahko 'meril'. 

Več o življenju in delu igralca Nicolasa Cagea lahko preberete v prispevku Nicolas Cage - največji čudak v družini Coppola.

Značke: Nicolas Cage