Za princa Harryja in Meghan je bila usodna Afrika, usodni DA pa bosta dahnila 19. maja!

Za princa Harryja in Meghan je bila usodna Afrika, usodni DA pa bosta dahnila 19. maja! (foto: Profimedia) Profimedia
15. 12. 2017

Nekaj časa je minilo od dneva, ko sta princ Harry in njegova izbranka, ameriška igralka Meghan Markle, objavila novico o zaroki. Kmalu potem pa sta medijski hiši BBC dala tudi prvi skupen intervju, v katerem sta razkrila številne podrobnosti iz svojega zasebnega življenja, med drugim tudi, kako sta se spoznala, kdaj sta se zaročila in ali v prihodnosti načrtujeta družino. Znano pa je tudi že, da bosta usodni da dahnila 19. maja.

O tem, kdaj in kako sta se princ Harry in Meghan spoznala, je krožilo kar nekaj zgodb, od katerih, kot vemo zdaj, nobena ni držala v celoti. V prvem skupnem intervjuju sta razkrila, da sta se spoznala na zmenku na slepo lanskega julija v Londonu.

Usodna je bila Afrika

Da je do tega sploh prišlo, pa je kriva njuna skupna prijateljica, a imena nista želela izdati, saj želita zaščititi njeno zasebnost. Se pa govori, da naj bi ta skrivnostna oseba bila modna oblikovalka Misha Nonoo. No, menda drug o drugem pred prvim srečanjem nista prav veliko vedela, sta se pa hitro ujela. Na koncu prvega zmenka sta že začela načrtovati drugega, dobre tri tedne pozneje pa sta se skupaj odpravila na oddih v Bocvano, kjer sta – verjeli ali ne – šotorila pod zvezdami. Daleč od ponorelega sveta sta končno imela tudi priložnost, da se dodobra spoznata. Prav hitro sta ugotovila, da ne moreta drug brez drugega, zato sta se odločila, da postaneta par. Ker pa sta živela vsak na svojem koncu sveta – Meghan v Torontu, Harry pa v Londonu –, sta bila vsaka dva tedna na poti, da sta se lahko videla, pa četudi le za nekaj dni.

Zaroka je bila preprosta

Po dobrem letu in pol razmerja so v ponedeljek, 27. novembra, tiskovni predstavniki kraljeve družine, končno potrdili, o čemer se je že dolgo šušljajo – da sta princ Harry in Meghan Markle zaročena. Zaročila sta se na začetku novembra, princ pa si za ta korak ni izbral ne posebnega kraja in tudi ne trenutka. Svojo izbranko je namreč zaprosil, medtem ko sta si za večerjo pripravljala pečenega piščanca. Meghan je bila presenečena, a je dahnila da, še preden je princ utegnil vprašanje dokončati. Zatem pa ji je na prst nataknil dih jemajoč diamantni prstan, ki ga je zasnoval sam. "Prstan je, očitno, iz rumenega zlata, saj je to njej najljubše. Večji diamant je iz Bocvane, manjši pa iz kolekcije nakita, ki ga je imela moja mama. Želel sem, da je tudi ona z nama na tem norem potovanju," je v intervjuju za BBC o zaročnem prstanu, ki ga je podaril svoji izbranki, povedal Harry. Na prvem fotografiranju po razglasitvi zaroke pa je še priznal, da je vedel, da je Meghan tista prava že, ko jo je prvič videl.

Poroka bo maja 2018

Prve podrobnosti o poroki princa in njegove izbranke so že pricurljale v javnost.

Kot so sporočili iz kraljeve palače, se bo par poročil 19. maja prihodnje leto.

Poroka bo potekala v kapeli svetega Georgea na gradu Windsor, dogodku pa bodo prisostvovali tako številni prijatelji para kot tudi njune družine. Manjkala ne bo niti kraljica Elizabeta, ki bo krila vse stroške, povezane s poroko. Bosta pa pri načrtovanju te aktivno sodelovala princ Harry in Meghan, saj si želita, da bi njun dan bil vesel, zabaven ter da bi odseval njuna karakterja. Zanimivo je, da naj par pred poroko ne bi podpisal predporočne pogodbe, kar v angleški kraljevi družini niti ni tako nenavadno, saj je nista podpisala niti Harryjev oče, princ Charles, in tudi ne njegov brat, princ William.

Kaj čaka par v prihodnje?

Par se v prihodnjih mesecih ne bo pripravljal le na poroko, temveč ju čaka še veliko drugih obveznosti. Meghan bo morala prestati intenziven trening, s katerim jo bodo pripravili na vse, kar jo kot članico kraljeve družine še čaka. Prav tako pa bo tudi krščena in s tem sprejeta v Anglikansko cerkev. Skupaj s Harryjem pa se, sedaj, ko sta zaročena, že lahko udeležujeta vseh uradnih dogodkov – tudi tistih, ki jih organizira kraljeva družina. Tako sta skupaj že obiskala Nottingham, proti koncu decembra pa se bosta lahko skupaj udeležila tudi praznovanja božiča v krogu kraljeve družine. Sicer pa si par, kot je Harry izdal v intervjuju za BBC, želi v bližnji prihodnosti ustvariti družino.

Besedilo: Tina Ambrožič // Foto: Profimedia

Priporočamo