Zakaj je bilo ob princu Williamu na kraljevi poroki prazno mesto?

Zakaj je bilo ob princu Williamu na kraljevi poroki prazno mesto? (foto: Profimedia) Profimedia
20. 5. 2018

Princ Harry in Meghan Markle sta se na kraljevi poroki poklonila tudi pokojni princesi Diani, ki je bila v mislih ves čas z njima. Številni oboževalci pa so mislili, da je prazno mesto ob princu Williamu namenjeno prav njej in da sta se ženin in nevesta na ta način želela spomniti princese ljudskih src.

Ste tudi v opazili, da je bilo v kapeli svetega Jurija na Windsorskem gradu ob princu Williamu prosto mesto? Številni so bili prepričani, da je temu tako, ker sta Meghan in Harry želela na ta način počastiti spomin na pokojno princeso Diano. Vsekakor bi bila to izjemno lepa gesta, a vse kaže, da temu ni tako.

Novinarka Daily Maila Rebecca English je na svojem Twitter profilu pojasnila, zakaj je bilo ob princu Williamu prosto mesto. "Videla sem, da so številni portali objavljali, da je mesto poleg princa Williama prosto, ker naj bi bilo namenjeno pokojni princesi Diani, no temu ni tako, sedež, ki se nahaja pred kraljico Elizabeto mora biti vedno prazen," je pojasnila Rebecca English in tako morda nekoliko razočarala številne oboževalce po vsem svetu, ki so se nadejali, da je bila ta nenavadna gesta namenjena princesi Diani.

Meghan in Harry sta se tekom poroke na številne načine poklonila princesi Diani, med drugim je bila kapelica okrašena z belimi rožami, ki so bili najljubše rože princese Diane. Meghan je imela v rokah poročni šopek, v katerem pa so bile tudi rože, ki jih je v petek nabral Harry na vrtu Kensingtonske palače. Šopek je bil med drugim sestavljen iz spominčic, ki so bile najljubše cvetlice preminule princese Diane, šmarnic, jasmina, mirte in dišečega grahorja.

Vsekakor je bila kraljeva poroka tudi v znamenju princese Diane, ki sta jo princ William in princ Harry oboževala.

Priporočamo