Zakaj je Jay Leno izgubil službo?

Ni mu jasno, zakaj so njegovi šefi jezni. (foto: Shutterstock) Shutterstock
Vir: Nova
26. 3. 2013

Slavni 62-letni televizijski voditelj Jay Leno se je v svojih zadnjih oddajah The Tonight Show with Jay Leno norčeval iz svojih šefov, kar ga je drago stalo.

V elektronski pošti, ki je pricurljala v javnost, ga je urednik NBC prosil, naj to preneha, a ga Leno ni ubogal. Vse skupaj se je končalo tako, da je po 21 letih izgubil službo, njegov stolček pa bo zasedel 38-letni komik Jimmy Fallon.

"Legenda pravi, da je sveti Patrik pregnal vse kače iz Irske. Na žalost so te kače preplavale ocean. Prišle so v Ameriko in se zaposlile na NBC," je dejal Leno, ko je izvedel, da bo dobil odpoved. Ni mu namreč jasno, zakaj so njegovi šefi jezni: "Nikoli nisem prizanašal gostom v oddaji, zato ne vidim razloga, da bi bil blažji do svojih šefov, ki ne znajo opravljati svojega posla."

Pošalil se je še, da na televiziji NBC potrebujejo nov marketinški slogan. Pravi, da bi se morali oglaševati kot največji poraženci, ne pa kot zmagovalci, kot se oglašujejo zdaj.

Odgovorni ljudje z NBC trdijo, da Lena niso odpustili zaradi žaljivk na svoj račun, ampak zato, ker je gledanost njegovega šova čedalje nižja. Kaj pa menite vi?

Priporočamo