Zakaj je med slavnimi toliko ločitev?

16. 11. 2019 | Vir: Story
Deli
Zakaj je med slavnimi toliko ločitev? (foto: Profimedia)
Profimedia

Leto 2019 ni bilo ugodno za zvezdniške pare. Priča smo bili številnim ločitvam in nepričakovanim koncem razmerij, kar je sprožilo ugibanja, kako lahko slavni tako hitro in na videz neprizadeto skačejo iz odnosa v odnos. Poznavalci in nekdanji asistenti zvezdnikov imajo odgovore.

Svet zvezdništva ima mnogo čudovitih aspektov, ki so večinskemu delu svetovne populacije za vselej nedosegljivi. Občudujemo (z zavidanjem ali ne, je odvisno od vsakega posameznika) jih na njihovih razkošnih jahtah, ob njihovih prekrasnih vilah, na bleščečih dogodkih in v fantastičnih popkulturnih vsebinah. In kolikor se življenja največjih zvezdnikov zdijo popolnoma odtujena od realnosti večine, se na področju ljubezni, čustev in predvsem zlomljenih src vsi precej izenačimo. Po pričevanjih različnih ljudi, ki so tako ali drugače v stiku s slavnimi, se je namreč že nekajkrat razkrilo, da njihova razmerja razpadejo iz vsem dobro znanih razlogov, je pa res, da se za prekinitev razmerja odločijo veliko hitreje in veliko lažje kot običajni smrtniki, čemur pričajo tudi številke.

Slavni tako na ljubezenskem področju odstopajo od povprečja predvsem v samem odstotku ločitev, saj se po cenzusu v Združenih državah loči na leto okoli 23 odstotkov poročenih parov, medtem ko je odstotek ločitev med hollywoodskimi zvezdniki na letni ravni kar 52 odstotkov. Hollywood je vendarle znan po hitrih porokah in ravno tako hitrih ločitvah.

Zaradi številnih ločitev v deželi blišča in slave ste kdaj morda pomislili, da se hollywoodski pari poročajo in ločujejo zgolj zaradi publicitete, a po besedah poznavalcev in nekdanjih asistentov največjim zvezdnikom tovrstnih primerov, vsaj med t. i. A-listo, ni. Drugačna zgodba je lahko pri zvezdnikih, katerih slava se plete izključno okoli njihovih življenjskih dram, kot na primer Kardashiani, saj v teh primerih nikoli ni mogoče zares trditi, kaj je res in kaj le del scenarija.

Vprašanje, ki se poraja, pa seveda je, zakaj se običajni ljudje na vse pretege borijo za ohranitev razmerja, medtem ko se zdi, da slavni brez večjih težav skačejo iz odnosa v odnos. Odgovori se skrivajo v specifičnih faktorjih zvezdniških življenj in se, ko so razkriti, zdijo zelo logični.

Odnos ni v središču njihovih življenj

Zvezdnikom je odnos le en od podpornih sistemov v njihovih živopisnih življenjih. Izjemno premoženje jim omogoča nešteto možnosti, s katerimi si lahko popestrijo življenja in kamor lahko usmerijo svojo strast ali iščejo vir sreče – od bogatih nakupovanj in luksuznih potovanj do ne nazadnje ustvarjanja novih tržnih znamk in drugih poslovnih izzivov.

Širši socialni krog

Jasno je, da slavni nimajo pomanjkanja ljudi, ki želijo biti z njimi. Ne le v smislu, da za njimi hrepenijo ljudje v lovu na denar, ampak ker ogromno potujejo in imajo širok socialni krog, poln drugih slavnih in bogatih ljudi, imajo s tem tudi bolj utrjeno prepričanje, da se bo tam zunaj vedno našel nekdo, ki ga bodo lahko ponovno ljubili. Kar pa ni rečeno za nekoga, ki živi v manjši skupnosti s peščico prijateljev in večnim vprašanjem, ali bo po končanem razmerju sploh še našel koga kompatibilnega.

Stvari po poroki postanejo resne

Za številne zvezdnike se zdi, da jih že kar dobro poznamo. Sledimo novicam iz njihovih življenj, beremo intervjuje in listamo biografije. A tega ne počnemo samo mi. To počnejo tudi zvezdniki. Sledijo dogodkom iz življenja drugih zvezdnikov, posledično pa se prek teh informacij ravno tako začnejo za nekoga poglobljeno zanimati ali se celo zaljubijo. Ko vstopijo v resen odnos, pa se pokaže prava slika. Zvezdnik se odkrije v veliko bolj življenjskih vlogah – kot sin, kot oče, kot nekdo, ki ima čudaškega strica, kot nekdo, ki ga je strah pajkov, kot nekdo, ki morda ni zelo romantičen ali pa ima celo neprijeten vonj. Pričakovanja pa so, kot si lahko mislite, v teh primerih precej višja kot pri nekom, ki ga spoznaš na zabavno noč v klubu.

Tudi narcisizem

Poznavalci večkrat namignejo, da slava ni nedolžna reč. Ko milijoni ljudi kričijo tvoje ime in ko mediji ne morejo prehvaliti tvojega talenta, človek lahko hitro podleže narcisizmu. Če s takšnim vzorcem vstopi v odnos, lahko partnerja ali partnerico obravnava kot manj vredno. Pomanjkanje spoštovanja do partnerja pa ni ravno zdravo izhodišče za odnos. Ta pojav je baje najpogostejši pri mlajših, novo rojenih zvezdnikih, ki ne znajo uravnotežiti realnosti z nenadnim vstopom v svet blišča in slave.

Novo na Metroplay: "Brez trdega dela in discipline ni vrhunskih rezultatov!" | Janja Garnbret