Zakaj Meghan Markle kljub mrazu rokavice nosi v rokah?

Zakaj Meghan Markle kljub mrazu rokavice nosi v rokah? (foto: Profimedia) Profimedia
6. 2. 2019

V zadnjem času se je vojvodinja Meghan Markle kar nekajkrat pojavila na dogodkih, kjer je kljub nizkim temperaturam vztrajala "golih" rok.

Vojvodinja Meghan Markle ima zelo prefinjen modni stil, modni kritiki pa so nad njim več kot navdušeni. V zadnjih tednih pa si številni belijo glave, čemu Meghan Markle tudi pri zelo nizkih temperaturah vztraja "golih" rok in rokavice raje nosi v rokah. Vse se zdi, da gre zgolj za modni trik.

"Vsak kos oblačila je pri Meghan Markle zelo premišljen, zato ima tudi nošenje rokavic v rokah določeno sporočilo," je dejala modna novinarka Elizabeth Holmes.

"Rokavice ženskam dodajajo določeno mero estetike in elegance in zelo ženstveno je imeti par rokavic in tako svoji podobi dodati še določeno stopnjo formalnosti. Mislim, da gre v primeru Meghan za mali stilski trik, ki je podoben tistemu, ko si ženske plašč zgolj ogrnejo čez ramena, ne da bi si ga povsem nadele," je še pojasnila.

Seveda pa ne gre pozabiti, da se mora Meghan na javnih dogodkih ves čas rokovati, zato rokavice niso najbolj prikladne. "Mislim, da je nekaj intimnega v tem, da se pri rokovanju dotakneš kože nekoga drugega in Meghan je zelo dobra v tem povezovanju s svojimi oboževalci. Ta njena dostopnost in seveda obenem tudi intimnost sta postali že del njene kraljeve rutine ali znamke, če se tako izrazim," je dodala Holmesova.

Verjeto pa si Meghan s to gesto želi biti še bolj podobna princesi Diani, ki je prav tako zavračala nošenje rokavic, saj je želela med rokovanjem ohraniti pristnost in avtentičnost.