Zakaj Meghan Markle na kraljevem balkonu ni stala z ostalimi članicami kraljeve družine?

12. 11. 2018
Deli
Zakaj Meghan Markle na kraljevem balkonu ni stala z ostalimi članicami kraljeve družine? (foto: Profimedia)
Profimedia

V Londonu se je kraljeva družina poklonila spominu na žrtve prve svetovne vojne. Zgodovinski dogodek pa sta zaznamovali predvsem vojvodinja Kate Middleton in vojvodinja Meghan Markle.

Številni so opazili, da vojvodinja Meghan Markle na nedeljski slovesnosti ob poklonu žrtvam prve svetovne vojne, ni stala poleg ostalih članov kraljeve družine.

Noseča Meghan Markle je slovesnost spremljala z drugega balkona kot ostale članice kraljeve družine, na čelu s kraljico Elizabeto.

Meghan je slovesnost spremljala skupaj z nemško prvo damo Elke Büdenbender, medtem ko sta vojvodinji Camilla in Kate slovesnost spremljali skupaj s kraljico Elizabeto.

V kraljevi palači trdijo, da je na balkonu prostora zgolj za tri osebe, zato je bila vojvodinja Meghan Markle ločena od preostalih članic kraljeve družine. Prav tako pa v palači poudarjajo, da je bilo njeno mesto ob prvi dami Nemčije še kako pomembno.

Številni se sprašujejo ali je kraljica želela s tem kaj sporočiti Meghan Markle, saj naj bi vojvodinja vse od prihoda na kraljevi dvor povzročila že številne težave.

"Meghan ni bila v prvem planu, saj kraljevo pravilo pravi, da je prvi starejši brat s svojo soprogo," je pojasnil Joe Little, urednik revije, ki spremlja življenje na britanskem kraljevem dvoru.

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan