Zakaj na novem uradnem portretu kraljeve družine ni kraljice Elizabete II.?

15. 11. 2018
Deli
Zakaj na novem uradnem portretu kraljeve družine ni kraljice Elizabete II.? (foto: Profimedia)
Profimedia

Ob 70. rojstnem dnevu princa Charlesa je nastal nov družinski portret kraljeve družine, na katerem so Charlesova žena Camilla, sinova Harry in William, snahi Kate Middleton in Meghan Markle ter vnuki George, Charlotte in Louis. A številni so takoj opazili, da manjka kraljica Elizabeta II.

Ob sicer lepem portretu, na katerem so člani družine videti resnično sproščeni in srečni, se je marsikdo vprašal, zakaj na njej ni najpomembnejše članice, kraljice Elizabete II. No, skrivnost je bila hitro rešena.

kraljeva družina

Kraljica je sklenila, da bo javnosti predstavila novo obdobje kraljeva družine, številne obvezosti bo prepustila novi članici, Meghan Markle, soprogi princa Harryja. Meghan je že dobila nalogo, da prevzame kraljičino vlogo v programu Young Leaders oziroma Mladi vodje. Gre za program, ki izpostavlja izjemno nadarjena mlade ljudi in se jim pokloni za ves njihov trud in delo v državah članicah Commonwealtha.

kraljica elizabeta

Pred nekaj meseci je bil prikazan dokumentarni film Queen Of The World, s katerim so se poklonili kraljici in hkrati pokazali, kako svoje obveznosti čedalje bolj prepušča svojim vnukom, zato je morda tudi ta fotografija še en dokaz, da je britanska monarhija pred novim obdobjem.

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec