Princ William in Kate Middleton sta kršila kraljevi protokol

Princ William in Kate Middleton sta kršila kraljevi protokol (foto: Profimedia) Profimedia
4. 4. 2018

Princ William in vojvodinja Kate Middleton sta na nedeljsko mašo v kapelico St. George prišla za kraljico Elizabeto in s tem kršila kraljevi protokol.

Kraljevi protokol veleva, da morajo člani kraljeve družine priti na dogodek v takšnem vrstnem redu, kakršen je njihov kraljevi naziv. Princ William in Kate Middleton bi morala tako na nedeljsko velikonočno mašo priti pred kraljico Elizabeto. Žal pa jo je Williamu in Kate zgodel promet, ki je bil na cesti M4 v Londonu tako zelo gost, da jima enostavno ni uspelo pravočasno priti do cerkve.

Kraljevi par, ki je v veselem pričakovanju tretjega otroka, je velikonočne praznike preživel v Bucklebury, kjer živijo starši Kate Middleton. S kraljevim parom pa sta bila tudi prnc George in princesa Charlotte.

Princ Harry in njegova bodoča žena Meghan Markle se na nedeljski maši nista pojavila, saj sta si želela nekoliko predaha od nenehne medijske pozornosti, ki sta ji v zadnjem času še posebej izpostavljena. Iz Kensingtonske palače so sporočili, da je imel kraljevi par v tem času pomembne zasebne opravke.

Priporočamo