Zakon Emmanuela Macrona je dokaz, da leta za ljubezen niso pomembna

Zakon Emmanuela Macrona je dokaz, da leta za ljubezen niso pomembna (foto: profimedia) profimedia
Vir: Story
14. 5. 2017

Če bo v drugem krogu francoskih predsedniških volitev zmagal Emnanuel Macron, bo njegova soproga Brigitte postala prva dama Francije ... Pač nič nenavadnega, če on ne bi imel 39 let, ona pa kar 64.

Ljubezen pač ne pozna let, lahko rečemo in dodamo, da se je nepravično čuditi. Če bi bilo namreč obratno, se nihče ne bi kaj dosti ubadal z razliko v letih, mar ne? Kakorkoli že, njuna ljubezenska zgodba je dokaj nenavadna.

Emmanuel se je namreč v Brigitte zaljubil pri 15 letih, ko je bila njegova učiteljica. Ko je staršem povedal, da je zaljubljen v žensko iz družine Auziere, ki so znani po tem, da imajo tovarno čokolade, in še posebej po makronih, so seveda mislili, da gre za hčerko Laurence, ki je z njim hodila v šolo.

Še sanjalo se jim ni, da je mladenič zaljubljen v njeno mamo. Njegovi starši naj bi menda dejali Brigitte, da pusti njihovega sina pri miru, vsaj dokler ne napolni 18 let. Poleg tega so se starši na vse kriplje trudili, da bi ju ločili in so sina poslali na študij v Pariz, a očitno to ni bilo dovolj. Brigitte naj bi se v mladeniča zaljubila zaradi njegovega literarnega talenta, saj je poučevala jezik in literaturo. Vodila je tudi dramski krožek, ki ga je kot najstnik obiskoval.

Dve leti po tem, ko sta se spoznala, ji je rekel, da se bo z njo poročil. Ko je bil Emmanuel v Parizu, je njegova izvoljenka zapustila moža in tri otroke ter odšla za njim v francosko prestolnico, kjer se je zaposlila kot učiteljica. Poročila sta se mnogo pozneje, leta 2007, ko je bil on star 29 let, ona pa 54. Takrat se je tudi uradno ločila od soproga, sicer dediča čokoladne industrije, ki letno prinese družini kar nekaj milijonov evrov.

Seveda so se zaradi njune razlike v letih takoj pojavile špekulacije, da je Emmanuel pravzaprav homoseksualec in da je njun zakon le krinka ter da je ljubimec direktorja Radio France Mathieuja Galleta.

Seveda so to vse natolcevanja in zakonca Macron zatrjujeta, da je njuna ljubezen trdna kot še nikoli, ona pa mu v predsedniški kampanji stoji ob strani. Vendar pa se v podrobnosti ne želita spuščati. "Nikoli ne bova povedala, kdaj se je najina ljubezen resnično začela. To je samo najina stvar," pravi Emmanuel, ki ga marsikdo označuje za zelo kontroverznega politika.

Nekoč je bil bankir in zaposlen v banki Rotschild & Cie, ki promovira socializem. Vendar pa se zdi, da je trenutno bolj kot vse drugo v ospredju njegova ljubezenska zgodba.

Pojavljajo se tudi bolj pikri komentarji, na primer ta, da bo, če zmaga na volitvah, prva dama babica. Brigitte ima namreč že sedem vnukov. Njen starejši sin je le dve leti starejši od svojega 'očima', njena srednja hčerka je rojena istega leta kot Emmanuel in je bila njegova sošolka, danes pa je kardiologinja, mlajša hči pa je celo zaposlena pri njem. "Že zelo mlad sem se moral odločiti, da ne bom imel otrok, saj je razlika v letih prevelika. A to, da nimam bioloških otrok, še ne pomeni, da ne morem imeti rad otrok, ki to niso. Imam dovolj ljubezni, ki jim jo lahko podarim," pravi Macron.

Sreča je, da se njuna zgodba dogaja v Franciji, kjer so zelo liberalni, ko gre za ljubezen. Spomnimo se predsednika Hollanda, ki je imel poleg partnerice še ljubico. Predsednik Francois Mitterand pa je kar 32 let imel 27 let mlajšo ljubico in z njo tudi hčerko Mazarine. Na pogreb sta prišli obe družini, saj je bilo njegovo skrivno razmerje v bistvu javna skrivnost.

Sandra Bratuša

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story19/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 19/2017

Story 19/2017, od 04. 05. 2017