Zaradi Charlesa se je Diana spravila v neroden položaj za prvi božič, ki ga je preživela s kraljevo družino

Zaradi Charlesa se je Diana spravila v neroden položaj za prvi božič, ki ga je preživela s kraljevo družino (foto: Profimedia) Profimedia
22. 12. 2020

Bilo ji je tako zelo nerodno, da bi se najraje kar vgreznila v zemljo.

Za marsikoga je prvi božič, ki ga preživi v krogu družine svojega partnerja ali partnerke pravi izziv. Nekaterim je malce nerodno, spet drugi ne vedo, kakšne navade imajo družine ob tem prazniku ... Skratka, izzivov je kar nekaj.

To je svoje čase dodobra spoznala tudi princesa Diana, in sicer, ko se je poročila s princem Charlesom in preživela prvi božič s svojo novo družino. Nehote se je namreč spravila v položaj, ko ji je bilo pred vsemi zelo nerodno, pri tem pa je svojo vlogo v veliki meri odigral prav njen soprog Charles.

Kraljeva družina ima namreč nekoliko drugačno tradicijo, ko gre za božična darila, saj se obdarujejo simbolično, z zabavnimi in smešnimi darili. A princesa Diana za to navado ni vedela, saj ji je Charles to pozabil povedati. Tako je princesi Anne, hčerki kraljice Elizabete, za božič podarila lepo jopico iz kašmirja, sama pa je ostala brez besed, ko je v zameno dobila držalo za WC-papir.

Kraljeva družina je v tem trenutku bruhnila v smeh, vključno s Charlesom, Diani pa je bilo tako nerodno, da je hotela kar izginiti. No, sčasoma si je le opomogla in je bila za naslednji božič bolje pripravljena - vojvodinji Fergie je tako podarila podložek za banjo v leopardjem vzorcu, kar je sprožilo salve smeha.

Kraljeva družina se še dandanes drži te svoje tradicije, tako da si še vedno podarjajo smešna in malce ironična darila, kar je povsem v skladu z angleškim dojemanjem humorja.