Zaradi neavtorizirane biografije princa Charlesa angleški dvor spet buri duhove

12. 4. 2018 | Vir: Lady
Deli
Zaradi neavtorizirane biografije princa Charlesa angleški dvor spet buri duhove (foto: Profimedia)
Profimedia

Pred kratkim je izšla nova, neavtorizirana biografija princa Charlesa, ki jo je napisal raziskovalni novinar Tom Bower. Njen naslov v originalu je Rebel Prince: The Power, Passion and Defiance of Prince Charles, v njej pa je še veliko neznanih podrobnosti iz življenja britanskega prestolonaslednika.

Verjetno ni najbolj zadovoljen, če jih je prebral samo nekaj. Številne je še posebej zanimal del, v katerem avtor opisuje odnos Charlesove sedanje soproge, vojvodinje Camille, do njegove takratne soproge, princese Diane.

Ko je ta ugotovila, da svojega zakona ne bo mogla rešiti, se je namreč odločila s Camillo obračunati. Tako naj bi svoje 'prijatelje' po medijskih hišah obvestila o vsem, kar se dogaja med njimi. Dala pa je tudi ekskluzivni televizijski intervju, ki si ga je takrat verjetno ogledala vsa Anglija. In čeprav je marsikdo pričakoval, da se bo Camilla branila, tega takrat ni storila. Raje se je umaknila iz javnosti, a vseeno je nekje v ozadju pripravljala maščevanje in tudi vrnila udarec. V knjigi avtor omenja tudi besede, s katerimi naj bi Camilla označevala Diano: sprva ji je govorila miš, nato pa nora krava. Tako vsaj trdi Tom Bower.

Angleški dvor znova buri duhove

Smrtna tišina ob prvem snidenju

Zanimivo je, da sta se Diana in Camilla soočili le enkrat. Camilla in njen soprog, Andrew Parker Bowles, sta bila namreč leta 1989 povabljena na zabavo v hišo lady Annabel Goldsmith. Tam se je nepričakovano pojavila tudi Diana. V sobi naj bi nastala smrtna tišina, menda pa je Diana tudi zahtevala od Camille, naj Charlesa pusti pri miru. Tega seveda ni storila, je pa potožila Charlesu, kaj se je zgodilo. Večkrat naj bi tudi rekla, da je ona imela le enega ljubimca, medtem ko jih je imela Diana zelo veliko. Diana naj bi nekemu novinarju dejala, da je Charles obseden s Camillinim oprsjem, da pa ona pač nima te sreče. Diana je dala leta 1995 še en intervju, ki so ga posneli na skrivaj. To niti ni bilo potrebno, ker je bila javnost tako in tako ves čas na njeni strani, a očitno je želela Camilli zadati še zadnji udarec. O tem intervjuju se še danes govori. V njem je izrekla znamenito frazo, da je v njenem zakonu gneča, ker so v njem trije. Po tem se je Camilla za leto dni umaknila iz javnosti.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik