Zasebna letala: Nekateri zvezdniki jih imajo!

Zasebna letala: Nekateri zvezdniki jih imajo! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
19. 12. 2017

Medtem ko se navadni smrtniki po svetu prevažajo z rednimi letalskimi linijami, se številni zvezdniki kar z zasebnimi letali. Nekateri od njih pa se lahko pohvalijo tudi s tem, da letala upravljajo kar sami, saj so se izšolali za pilote.

Igralec John Travolta ima v lasti tako zasebno letalo kot tudi letalsko pisto, ki je na njegovem posestvu na Floridi. Sicer pa je zelo izkušen pilot, ki je začel pilotirati že pri 22 letih, letel pa je tako z manjšimi kot tudi velikimi letali, med katerimi je bil tudi boeing.

Glasbenika Beyonce in Jay-Z sta prav tako ena od tistih srečnežev, ki naokrog potujeta z luksuzno opremljenim zasebnim letalom. Da ga sploh imata, pa je kriva kar pevka sama, saj ga je svojemu možu kupila za darilo. Ah, romantika.

Igralec Tom Cruise ima v lasti kar dve letali, ki ju pogosto upravlja kar sam. Je namreč izkušen pilot, ki letala in tudi helikopterje pilotira že vse od leta 1994, ko si je po intenzivnem izobraževanju pridobil licenco za pilota.

Celine Dion upravljanje letal nikoli ni zanimalo, si je pa vseeno kupila čisto svoje letalo, saj ji to olajša številna potovanja po svetu. Pevka je namreč veliko na poti, ob tem pa ji skoraj vedno družbo dela številna ekipa.

Po svetu kar z zasebnimi letali

Tudi priljubljene voditeljice Oprah Winfrey ne boste videli leteti z rednimi letalskimi linijami, saj ima v lasti enega večjih in tudi izjemno luksuznih letal, s katerim lahko leti, kamorkoli si zaželi. Na krovu pa jih ob tem lahko družbo dela tudi do 20 ljudi.

Angelina Jolie se le redko naokrog prevaža z rednimi letalskimi linijami, saj ima v lastni zasebno letalo, s katerim leti vsa njena družina. Pogosto pa za krmilom sedi tudi sama, saj si je že pred leti pridobila licenco za pilota.

Po svetu kar z zasebnimi letali

Harrison Ford ima v lasti kar nekaj letal, s katerimi pogosto leti. Sicer pa je pilotirati začel zelo pozno, pri 52 letih, a je kljub temu izredno dober pilot, ki občasno dela tudi kot prostovoljni in reševalni pilot.

Foto: Profimedia