Zdaj je jasno, da je bil princ Harry prepozen, da bi se še lahko poslovil od kraljice Elizabete

Zdaj je jasno, da je bil princ Harry prepozen, da bi se še lahko poslovil od kraljice Elizabete (foto: Profimedia) Profimedia
9. 9. 2022

Kraljevi dvor je izjavo o smrti kraljice Elizabete sporočil včeraj, ob 19.30. Še vedno pa se ugiba, kdaj točno je v resnici umrla britanska monarhinja, ki je krono nosila dolgih 70 let.

Na uradnem tviter profilu kraljevega dvora so včeraj ob 19.30 sporočili, da je kraljica popoldan mirno umrla na svojem dvorcu Balmoral, a resnica je takšna, da je monarhinja umrla že nekaj ur pred tem, družina pa se je v tem času pripravila na javno objavo te žalostne vesti.

O točni uri se lahko le ugiba, uradno pa je znano, da je bila predsednica vlade, Liz Truss, o kraljičini smrti obveščena ob 16.30 po lokalnem času, po vnaprej določenem protokolu pa je predsednica vlade prva, ki se jo v takšnem primeru obvesti, pred njo so edino družinski člani.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elizabeth II ❤️ (@queen.elizabethalexandramary)

Iz tega podatka je jasno, da vsi družinski člani niso bili pri njej v času smrti. Sinova Edward in Andrew ter prestolonaslednik William so na Balmoral prišli prepozno, prav tako tudi princ Harry, ki je na Škotsko prišel brez svoje žene Meghan Markle, ki je tja prišel, ko je bilo javno že objavljeno, da je kraljica umrla.

Po poročanju Daily Maila je bila ob njej le hči Anne, ki je že nekaj časa na Balmoralu in sin Charles, ki je s Camillo do dvorca prišel s helikopterjem.