Zdaj je že znano, da Harry in Meghan Markle še vedno ostajata princ in vojvodinja

Zdaj je že znano, da Harry in Meghan Markle še vedno ostajata princ in vojvodinja (foto: Profimedia) Profimedia
21. 2. 2020

Princ Harry in Meghan Markle se umikata iz kraljeve družine, a bosta še naprej koristila svoja kraljeva naziva.

Princ Harry in Meghan Markle sta se v začetku leta odločila, da zapuščata britansko kraljevo družino in da bosta v bodoče večino časa preživela med Veliko Britanijo in Severno Ameriko. 

Ob tem so se hitro pojavila ugibanja, kaj to pomeni za princa Harry in ali bo še vedno ostal v vrsti za kraljevega naslednika.

"Kot vnuk njenega kraljevega visočanstva in sin valižanskega princa, princ Harry ostaja šesti v vrsti za prestol in bo še naprej nosil titulo vojvoda Susseški," je javnosti sporočil tiskovni predstavnik kraljevega para.

Prav tako so se nenehno pojavljala ugibanja ali bosta princ Harry in Meghan Markle tudi po odhodu s kraljevega dvora obdržala svoja kraljeva naziva. "Princ in vojvodinja bosta imela še vedno kraljeva naziva, ki pa ju ne bosta uporabljala tako zelo pogosto. Še vedno bosta vojvoda in vojvodinja Susseška," je še dodal tiskovni predstavnik in tako razveselil številne kraljeve oboževalce.

Harry in Meghan se bosta dokončno umaknila po 31. marcu, ko bosta tudi uradno zaprla njuno pisarno v kraljevi palači in se posvetila svojemu novemu življenju.

Priporočamo