Zdaj je znano, kako se je na dan poroke počutila princesa Diana, ni ji bilo lahko

Zdaj je znano, kako se je na dan poroke počutila princesa Diana, ni ji bilo lahko (foto: Profimedia) Profimedia
21. 4. 2020

Pokojna princesa Diana se je na dan poroke počutila vse prej kot vzhičeno, saj je že takrat čutila, da nekaj ni tako kot mora biti.

23 let po smrti princese Diane je na dan prišlo, kako se je počutila na svoj poročni dan in kako ji je bilo, ko je korakala proti oltarju, kjer jo je čakal princ Charles.

Nekdanja kraljeva dopisnica televizijske hiše BBC Jennie Bond je razkrila, da je imela princesa Diana na poročni dan v srcu veliko tesnobe, saj je že na svoj poročni dan vedela, da nekaj ni v redu. "Diana mi je precej časa po poroki v enem od privatnih pogovorov povedala, da se je na poročni dan počutila kot jagnje pred zakolom, ko je hodila proti oltarju in to je zelo žalostno. Mislim, da se je dobro zavedala, da stvari niso takšne kot se zdijo," je povedala Bondova.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Then we went off to Balmoral straight from the yatch. Everyone was there to welcome us. And then a realisation set in. My dreams were appalling at night. I dreamt of Camila the whole time. Everyone saw I was getting thinner and thinner and thinner. I was been sicker and sicker and sicker. Basically they thought I could adapt being Princess of Wales overnight. Obsessed by Camila. Totally. Didn't trust him. I thought every five minutes he was ringing her up, asking her how to handle his marriage, dadadada. And all the guests at Balmoral coming to stay just stared at me the whole time. And you know, treated me like glass. As far as I was concerned, I was Diana, and the only difference was people called me ma'am now, Your Royal Highness. They curtsied; that's the only difference. We stayed up there from August October. By October I was about to cut my wrists. I was in a very bad way. It rained and rained and rained. I came down early from Balmoral to seek treatment,  not because I hated Balmoral but because I was in such a bad way. Couldn't sleep didn't eat. The whole world was collapsing around me" -Diana Princess of Wales

A post shared by 𝓟𝓻𝓲𝓷𝓬𝓮𝓼𝓼 𝓓𝓲𝓪𝓷𝓪 (@diana.princess.wales) on

Bondova je razkrila tudi to, da je Diana našla zapestnico, ki jo je Charles poklonil Camilli, ko je bi že zaročen z Diano in v katero sta bili vgravirani njuni inicialki. "Diana je bila nadvse besna, ko je to izvedela in želela je vedeti, zakaj ji je to poklonil," je dejala novinarka.

Charles pa je po pripovedovanju kraljeve dopisnice na medenem mesecu z Diano nosila celo presonalizirane manšete na katerih sta bili prav tako vgravirani inicialki C&C, kar je Diano zelo razžalostilo.

Charles se je leta 1981 poročil z Diano Spencer, ki jo je javnost kot lady Di oboževala, a njun zakon je bil vse prej kot pravljica. Princ je hitro po poroki obnovil afero s Camillo in s tem nad oba priklical velik gnev ljudstva. Vendar sta dolgoletna ljubimca vse prebrodila in 9. aprila 2005 izrekla usodni "da".

36-letna Diana je umrla 31. avgusta 1997 v Parizu, leto dni po ločitvi od princa Charlesa, ko je s svojim ljubimcem, milijonarjem Dodijem Al Fayedom, malo po polnoči z mercedesom zapuščala hotel Ritz. Avtomobil, ki so ga na motornih kolesih zasledovali paparaci, se je pri visoki hitrosti zaletel v steber v podvozu blizu Eifflovega stolpa.

Priporočamo