Zdaj je znano, zakaj je imela princesa Diana vedno sklonjeno glavo

Zdaj je znano, zakaj je imela princesa Diana vedno sklonjeno glavo (foto: Profimedia) Profimedia
16. 10. 2018

Britanska princesa Diana je imela na fotografijah skoraj vedno sklonjeno glavo, zdaj pa je na dan prišel pravi razlog za takšno obnašanje.

Ko se je princesa Diana poročila s princem Charlesom je imela komaj 20 let, kasneje pa je večkrat govorila o strahu in sramežljivosti, ki jo je doživljala v prvih letih svojega zakona.

Po poroki je preko noči postala izjemno zanimiva medijska osebnost in paparaci so ji sledili na vsakem koraku. Vsi so seveda pričakovali, da bo čez noč osvojila vsa kraljeva pravila, a to je bilo za princeso Diano težko breme in kraljevi protokol ji ni šel najbolje od rok.

Danes je na številnih fotografijah mogoče videti, da je imela ves čas rahlo nagnjeno glavo, v knjigi Andrewa Mortona: Diana: Her True Story -  In Her Own Words, je pojasnila zakaj je bilo temu tako. 

"Ko sem šele stopila na sceno, sem imela ves čas sklonjeno glavo. Ko zdaj gledam te fotografije je videti kot da bi bila ves čas slabe volje, a ni bilo tako. V svoji glavi sem bila ves čas prestrašena. Slabe volje nisem bila niti kot otrok. To enostavno nisem bila jaz. A ko sem stopila v kraljeve čevlje, me je bilo ves čas strah, saj se je vsa pozornost javnosti usmerila vame in potrebovala sem šest let, da sem se privadila na nov način življenja. V prvi minuti nisem bila nihče, nato pa že v drugi minuti princesa Walesa, mati, igračka za medije, članica kraljeve družine. To je bilo enostavno preveč za eno osebo," je dejala Diana.

Dickie Arbiter, ki je ena od kraljevih tajnic, je za Vogue pojasnila, da je obstajal še en razlog, zakaj je bila Dianina glava ves čas sklonjena.

"Diano sem spoznala kakšne štiri dni pred poroko. Takrat je dopolnila 20 let, ljudje pa so jo klicali "sramežljiva Di", ker je vedno sklanjala glavo, ko je govorila z ljudmi. Ona v resnici ni bila sramežljiva, a je bila zelo visoka, 178 centimetrov, zato je morala velikokrat sklanjati svojo glavo, da bi bila na višini ljudi, s katerimi je govorila," je pojasnila za Vogue.

Priporočamo