Zdaj je znano, zakaj sta se princ Harry in Meghan Markle odločila za življenje v Kanadi

Zdaj je znano, zakaj sta se princ Harry in Meghan Markle odločila za življenje v Kanadi (foto: Profimedia) Profimedia
4. 2. 2020

Princ Harry in vojvodinja Meghan Markle sta se po umiku iz kraljeve družine odločila za življenje v Kanadi in zdaj je tudi jasno, zakaj je temu tako.

Princ Harry in Meghan Markle sta si po umiku iz kraljeve družine želela predvsem tega, da bi imela malo več zasebnosti in da ju paparaci ne bi nadlegovali na vsakem koraku.

Zato sta si za svoj novi dom izbrala Kanado, natančneje Vancouver Island, ki ima še posebej stroge zakone, ko gre za zasebnost posameznikov.

"British Columbia je ena izmed peščic pokrajin, ki ima zakon, ki posebej ustvarja pravico do tožbe, če je vaša zasebnost ogrožena," za revijo PEOPLE pojasnjuje pravnik David Fraser iz odvetniške družbe McInnes Cooper.

Posebej dodaja, da je nadzor nekoga, lahko oblika vdora v zasebnost. Fraser tako pojasnjuje: "Zasebnost je ena izmed zakonskih področij, ki ščiti določen nabor občutkov, povezanih z nadzorom ali tem, da nekdo vdira v vašo zasebnost. Torej, če mislite, da ste sami in nekdo stopi izza žive meje, je to seveda občutek vdora v zasebnost, ki jo zakon o zasebnosti še kako varuje."

Zdaj je jasno, da sta princ Harry in Meghan Markle skrbno izbrala svoj nov dom, saj si po vsej medijski vojni želita malo zasebnosti in tega, da bi lahko bolj svobodno zadihala.

Priporočamo