Zdaj na dan prihaja, kaj je kralj Karl govoril na balkonu kraljeve palače, mnogi so vedeli, da ga bo to zmotilo!

Zdaj na dan prihaja, kaj je kralj Karl govoril na balkonu kraljeve palače, mnogi so vedeli, da ga bo to zmotilo! (foto: Profimedia) Profimedia
12. 5. 2023

Kronanje kralja Karla je bil dogodek, ki so ga mnogi želeli videti v živo, londonske ulice so bile polne radovednih množic, ki so želele na svoje oči videti ta zgodovinski dogodek, a kralj si je želel le eno.

Od spektakularnih procesij do zgodovinske slovesnosti in nestrpno pričakovanega pozdrava na balkonu kraljeve palače – kronanje kralja Karla je bilo videti brez ene same napake. A zdaj je jasno, da je kralja motila ena stvar, ki je bila v ospredju ves čas slovesnosti.

Ko se je pojavil na kraljevem balkonu je bralka z ustnic Elisabeth Taunton ujela Karla, kako gleda z balkona in enemu od svojih reče: "Ali ni čudovito?" Nato pa je nadaljeval v bolj turobnem tonu. "Ko le ne bi bilo danes tako zelo deževno," je za Mirror pojasnila strokovnjakinja za branje z ustnic.

Nalivi so ves dan kvarili kronanje - tako pa je bilo tudi pred 70 leti, ko se je odvijalo kronanje pokojne kraljice Elizabete.

Preberite še: Nataša Pirc Musar je pokazala svoj razkošen vrt, ki je mnogim vzel sapo

Vabimo vas, da si ogledate še spodnji podcast:

Alen Kobilica in Borut Pahor se v tokratni epizodi Mastercard® podkasta navdiha pogovarjata o starševstvu, o tem, kje 38-letni človek, ki je ravno oslepel, išče navdih in kako težko se je bilo soočiti z oslepitvijo. Oba sta triatlonca, zato je velik del pogovora tekel tudi o športu ter kako je z njim lažje premagovati ovire. Alen Kobilica pa je spregovoril tudi o tem, kje je dobil moč, da je ob padcih prebrodil krizo. Priznal je, da verjame, da bo nekoč spet videl.