Zdaj na dan prihaja, zakaj se je princ Harry z kraljem Karlom pogovarjal le 45 min in odšel nazaj v ZDA

19. 2. 2024
Deli
Zdaj na dan prihaja, zakaj se je princ Harry z kraljem Karlom pogovarjal le 45 min in odšel nazaj v ZDA (foto: Profimedia)
Profimedia

Zdaj je jasno, da si je Harry želel ostati v Londonu, a mu kraljeva družina tega ni dovolila.

Ni skrivnost, da odnosi princa Harrya s kraljevo družino niso najboljši in zdi se, da tudi zdaj, ko je njegov oče, kralj Karel hudo bolan, to ni nič kaj drugače. Kraljeva družina pa se kot kaže še naprej trudi, da bi princ Harry ostal kar čim dlje od očeta, saj se zdi, da imajo strah, da bi se utegnila kralj Karel in Harry preveč zbližati.

Prav zaradi tega, naj bi po poročanju ameriških medijev pomočniki kralja Karla časovno omejili Harryjev obisk pri očetu, saj jih je skrbelo, da bi se utegnil preveč dolgo zadržati in da bi pogovor postal preveč oseben. Zavedajoč se, kako zelo bi lahko njegova nova vrnitev v London škodila kraljevi družini, še posebej bolnemu kralju Karlu III., ki zdaj potrebuje vso moč za boj proti raku, so zaposleni v palači naredili vse, da bi 'blokirali' odkrit pogovor med očetom in sinom.

Potem ko mu je oče sporočil, da je bolan, je princ Harry odhitel v London. Na rednem letu iz Kalifornije v London, ki je trajal 11 ur, je Harry prispel v britansko prestolnico in se srečal z očetom, a je njuno srečanje trajalo le dobre pol ure. In mnogi so bili ob tem podatku zelo presenečeni, saj so vseeno pričakovali, da bosta po tako dolgem letu, ki ga je imel Harry za seboj, skupaj preživela več časa.

A kot razkrivajo dobro obveščeni viri, je vse skrbela Harryjeva napoved pred prihodom, da bo nekaj dni preživel pri očetu v Sandringhamu. Princ Harry je zato iz palače prejel stroga navodila, naj najprej obišče Clarence House, očetovo hišo v Londonu, kjer mu bodo omogočili kratek osebni sestanek z očetom, nato pa naj poišče hotel, kjer bo prenočil in se nato vrnil v Ameriko.

"Harry je prišel obiskat svojega očeta in je upal, da bo preživel nekaj dni z njim v Sandringhamu, a so mu namesto tega rekli, naj se pojavi v Clarence House, kjer je dobil le 30 minut kraljevega časa. Bilo jih je strah, da če Harry pride v Sandringham, obisk ne bo prav kratek," so ameriškim medijev povedali dobro obveščeni viri.

Mimogrede, v svojem zadnjem medijskem nastopu za 'Good Morning America' je Harry jasno povedal, da bo, če ga bo oče prosil, nadaljeval svojo staro vlogo, dokler ne okreva, a vse se zdi, da temu ne bo tako. Vse bolj je jasno, da ga kraljeva družina ne želi v svoji bližini, tudi zdaj, ko je Karel zbolel za rakom in videti je, da mu ne bodo dodelili niti ene kraljeve obveznosti in bodo vse uredili sami znotraj britanskega dvora.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk