Zdaj pa še ta udarec: Angelina Jolie prodala dragoceno darilo, ki ga je dobila od Brada Pitta. Ji finančno trda prede?

Zdaj pa še ta udarec: Angelina Jolie prodala dragoceno darilo, ki ga je dobila od Brada Pitta. Ji finančno trda prede? (foto: Profimedia) Profimedia
4. 3. 2021

V zadnjem času se hollywoodska igralka otepa govoric, da je preveč shujšala, očitno pa ji tudi finančno ne gre najbolje.

Angelina Jolie je namreč pred kratkim na dražbi prodala sliko, ki ji jo je podaril njen bivši soprog Brad Pitt in s tem sprožila ugibanja o njenem finančnem stanju. Gre za sliko, ki je delo legendarnega politika Winstona Churchilla z naslovom Minaret mošeje Koutoubia.

slika

Churchill je bil navdušen slikar, to sliko pa je leta 1943 naslikal v maroškem Marakešu, podaril jo je takratnemu predsedniku ZDA Franklinu Rooseveltu. Slika je zamenjala več lastnikov, na koncu je pristala pri Angelini in Bradu.

Brad je leta 2011 sliko kupil za dva in pol milijona evrov, za dražbo pa je bila ocenjena na slabe tri milijone. Na koncu so jo v Londonu prodali za kar 9,5 milijona evrov. To je hkrati najvišja cena, ki jo je doslej doseglo delo Winstona Churchilla.

Seveda so se takoj pojavila ugibanja, zakaj se je Angelina odločila za prodajo tega Bradovega darila. Morda so bili odvetniški stroški tisti, ki so jo pripeljali do tega, saj z Bradom nista razrešila vseh vprašanj glede skrbništva nad otroki, pa tudi življenjski stroški in zneski za šolanje otrok niso prav majhni. Kakorkoli že, hollywoodska lepotica se je zavila v molk in špekulacij ne komentira. Vsekakor pa bo znala denar pravilno porabiti.