Zdaj se je izvedelo, kakšen skrivni vzdevek je imela princesa Diana za svojo taščo, kraljico Elizabeto

Zdaj se je izvedelo, kakšen skrivni vzdevek je imela princesa Diana za svojo taščo, kraljico Elizabeto (foto: Profimedia) Profimedia
30. 3. 2021

Pred kratkim so na dražbi prodali zahvalna pisma, ki jih je pošiljala pokojna princesa Diana.

Šlo je za 36 pisem, za katere so zbiratelji skupa odšteli 82.000 funtov. Mimogrede pa se je še izvedelo, kakšen vzdevek je princesa Diana dala svoji tašči, kraljici Elizabeti II. V enem od pisem jo je označila z besedo šefinja oziroma v angleščini the boss.

Šlo je za zahvalno pismo, ki ga je napisala družinskemu prijatelju Roberju Brambleju, s katerim je bila na kosilu. "Upam, da si v palačo prišel pred šefinjo, če nisi, potem pričakujem, da si me omenil v opravičilu," je zapisala Diana. To pismo je bilo zaradi omembe kraljice z vzdevkom očitno še najbolj zanimivo, saj je na dražbi doseglo rekordno ceno, kar 8.700 funtov.

Prodana pisma je Diana pisala od leta 1990 pa do 1997, ko je preminula v prometni nesreči v Parizu. Še po smrti ostaja med ljudmi izjemno priljubljena, saj je bila znana po svojem humanitarnem delu, pa tudi nadaljevanka The Crown je v veliki meri razkrila, da ji med zidovi kraljeve palače res ni bilo lahko. To je še dodatno vzbudilo simpatije med njenimi privrženci in oboževalci.