Zdravko Čolić podiral rekorde na turneji v Avstraliji

6. 6. 2017 | Vir: Lady
Deli
Zdravko Čolić podiral rekorde na turneji v Avstraliji (foto: Agencija Ekskluzivno)
Agencija Ekskluzivno

Zdravko Čolić se je s svojo skupino mudil na že svoji peti turneji po Avstraliji in prvi po Novi Zelandiji. Tam mu namreč ne manjka oboževalcev, ki so množično obiskali njegove koncerte.

Razprodana turneja Ogenj in smodnik presega vse rekorde obiskanosti. Zdravko Čolić je turnejo začel v Aucklandu na Novi Zelandiji. Dvorana v centru mesta v Sky City Teatru je bila skoraj premajhna za vse oboževalce, ki po triurnem koncertu niso želeli oditi, ampak so z aplavzom in skandiranjem večkrat priklicali Čoleta in njegovo skupino na oder.

Za Čolića je bil ta koncert prijetno presenečenje, žal mu je le, da že prej ni obiskal Nove Zelandije, saj sta mu odlična ekipa in vrhunska organizacija koncerta dali krila za nadaljevanje turneje. "Šele zdaj vidim, kaj vse sem izpustil, sploh nisem vedel, da je tukaj toliko naših oboževalcev in rojakov. Prijetno presenečenje pa so mladi, ki znajo vse moje pesmi na pamet, celo tiste, ki so nastale, še preden so se rodili. Od tukaj bom odšel s čudovitimi vtisi in verjamem, da bo enako po avstralskih mestih, kamor se zdaj odpravljam," je Čole povedal po koncertu v Aucklandu.

Največji obisk koncerta v Melbournu

Po Novi Zelandiji sta bila naslednja postaja Melbourne v Avstraliji in dvorana Festival Hall, kjer je Zdravku Čoliću uspelo preseči vse rekorde, saj do zdaj ni uspelo niti enemu glasbeniku iz prostora bivše Jugoslavije zbrati tolikšnega števila oboževalcev na enem mestu. Čole proste trenutke izkoristi za sprehode in obisk mest, kjer nastopa, ter se veliko tudi druži z izseljenci. Po Melbournu ga je čakal še koncert v Sydneyju in nato v Brisbanu.

E. J.