Zdravko Čolić pred koncertom v karanteno

Zdravko Čolić pred koncertom v karanteno (foto: Vedran Metelko, Matjaž Intihar) Vedran Metelko, Matjaž Intihar
Vir: Lady
3. 1. 2019

Mednarodno priljubljeni Zdravko Čolić v najbolj prazničnem mesecu že snuje načrte za prihodnje leto, eden izmed teh pa je nastop v Stožicah skupaj z 12 tisoč Slovenci na največjem koncertu ob dnevu zaljubljenih pri nas. 

Čolić se tega koncerta zelo veseli, sploh pa mu je všeč, da bo dan zaljubljenih preživel v objemu Slovencev, ki jih ima zelo rad. Vedno znova pravi, da smo Slovenci zelo topel narod.

► S kakšnimi občutki se poslavljate od starega leta?

Nisem človek, ki bi razmišljal o tem, kaj je bilo, temveč razmišljam o tem, kaj bo. Vseeno se velikokrat v družbi prijateljev spomnimo nekaterih lepih vstopov v novo leto, ki smo jih doživeli. Nekateri so bili delovni, nekateri ne, odvisno od leta. Moram pa priznati, da je bilo med njimi nekaj res lepih vstopov v novo leto, ki niso bili delovni, to je del naše mladosti in naših druženj še v času Jugoslavije. Po drugi strani pa je nastopanje, sploh v zadnjih letih, postalo zelo pomembno. Zato, da se imajo ljudje lepo, pa tudi da dobijo delo tisti, ki so zaposleni na tem področju. Tako se mi zdi, da smo našli neko skupno rešitev.

► Kaj vam pomenijo prazniki?

Božič je bil zame vedno nekaj posebnega, ker se praznuje družinsko in se najdražji zberejo skupaj, novo leto pa je koledarsko pomemben praznik. To je zelo lepo obdobje v letu, ko smo vsi praznično razpoloženi, vse je nekako bolj slovesno, okrašeno, ljudje so veseli in nasmejani. Kupujemo darila in trudimo se, da ljudi okrog sebe in najbližje razveselimo.► Zadnjo noč leta 2018 ste pričakali v Poreču. Kako ste poskrbeli, da je bila najbolj nora?

Novoletni koncert je posebnost in se razlikuje od drugih koncertov, ker je drugačen razpored pesmi, ki smo ga prilagodili evforiji te noči in naredili sproščeno vzdušje. 

► Koncerti so velik fizični in psihični napor, kako se pripravljate?

Ne glede na priprave človeku vedno primanjkuje energije, da je pripravljen za tri ure koncerta. Moraš spoštovati občinstvo in se posvetiti delu, ki ga opravljaš. Pred koncertom moram počivati, takrat želim mir in odidem v nekakšno mini karanteno. Po koncertu si dam malce duška in se sprostim, toda v življenju je najpomembnejše imeti zdravo mero pri vsem.

► Z mislimi pa ste že pri prazniku zaljubljenih ...

Veselim se ga, pogosto pridem v Slovenijo zasebno, da se odpočijem. Slovenija je lepa. Pred časom sem delal tudi posle, ki so se nanašali na malo gospodarstvo, sodeloval sem z marsikom, poznam veliko ljudi, imam prijatelje v Sloveniji, ki niso iz mojega posla. Vsak koncert je priložnost, da se zberemo in srečamo.

Besedilo: A. P. K. // Fotografije: Vedran Metelko, Matjaž Intihar

Priporočamo