Srbska pop legenda se vrača z novim albumom

Zdravko Čolić (foto: Nebojša Babić) Nebojša Babić
30. 4. 2014

Štirinajsti zaporedni album legendarnega Zdravka Čolića s pomenljivim naslovom Vatra i barut (v prevodu – ogenj in smodnik) vsebuje dvanajst novih skladb, za katere sta večino besedil, v sodelovanju s Čolićem, napisala Momčilo Bajagić Bajaga in Marina Tucaković.

Zdravko Čolić je prvič v svoji karieri združil moči tudi z avtorji iz Zagreba in Sarajeva: novi sodelavci na tem albumu so kantavtorji iz Zagreba, Antonija Šola za skladbo Šta ti dadoh in Bruno Kovačić za skladbo Samo pričaj ter Maya Sar iz Sarajeva za skladbo Zar se nismo shvatili.

Produkcijo in aranžmaje je prevzel preverjen Zdravkov tandem – Voja Aralica in Nikša Bratoš.

Slavni pevec je, tako kot na svojih preteklih albumih, tudi tokrat poprijel za kitaro in pero in napisal devet od dvanajstih pesmi: Esma, Vatra i Barut, Sarajevo, Ljubiti, Opušteno skroz, Šok šok, Ne govori mi da me više ne voliš, Slavljenička in Rio.

Poslušajte si skladbo Esma:

Zdravko Čolić nas je v preteklosti že razvajal s posebnimi gosti, kot je bilo gostovanje Gorana Bregovića na prejšnjem albumu. Posebnost tega albuma pa je gostovanje Vlatka Stefanovskega, ki je s svojo kitarsko čarovnijo okrasil naslovno Vatra i Barut ter skladbo talentirane sarajevčanke Maye Sar za skladbo Zar se nismo shvatili.

Priporočamo