Zdravko Čolić za valentinovo v Ljubljani

Zdravko Čolić za valentinovo v Ljubljani (foto: PICASA) PICASA
Vir: Jana
7. 2. 2019

Priljubljeni pevec Zdravko Čolić bo na valentinovo, 14. februarja, nastopil v ljubljanskih Stožicah.

Na koncertu, organiziranem v sklopu turneje Ono malo sreče, bo proslavil 40 let svojih glasbenih spominov in hitov, med katerimi so tudi Esma, Ti si mi u krvi in Glava luda. Čolić, ki sicer v Slovenijo rad pride tudi zasebno, se koncerta že zelo veseli ter pravi, da bo navdušujoč. Zaupal je tudi, da bo posebej za Slovenijo zamenjal repertoar, česar sicer ne počne.

Koncerti so velik fizični in psihični napor, kako se pripravljate nanje?

Ne glede na priprave človeku za triurni koncert vedno primanjkuje energije. Treba je namreč spoštovati občinstvo in se posvetiti delu, ki ga opravljate. Pred koncertom odidem v neke vrste mini karanteno, saj želim mir, da se lahko spočijem. Po koncertu pa se sprostim in si dam malce duška. Vendar je v življenju najpomembnejša zdrava mera, in to pri vseh stvareh.

Valentinovo boste praznovali v Sloveniji, kjer bo z vami 12 tisoč Slovencev. Gotovo se tega veselite.

Veselim se. Pogosto v Slovenijo pridem tudi zasebno, da si malo odpočijem. Slovenija je lepa. Pred časom sem tu tudi posloval na področju malega gospodarstva, sodeloval sem s številnimi, tako da poznam veliko ljudi, poleg tega pa imam v Sloveniji tudi prijatelje, ki niso iz sveta glasbe. Tako da je za nas je vsak koncert priložnost, da se zberemo in srečamo.

Nam lahko zaupate, kakšen bo koncert za valentinovo? Mogoče malce drugačen?

Sam koncert bo navdušujoč. Veliko časa je minilo od mojega zadnjega koncerta v Ljubljani, ki je bil na odprtem in je bil komercialne narave za neko podjetje. Spomnim se, da je deževalo. Na drugi strani je od mojega zadnjega koncerta v Stožicah minilo že skoraj 10 let, tako da sem si iskreno želel koncerta v Ljubljani, in se zelo veselim srečanja s slovenskim občinstvom. Verjamem, da bomo ob pesmih in dobrem vzdušju uživali vsi.

Imate na koncertih ustaljen vrstni red skladb, ali je ta odvisen od koncerta?

Imamo ustaljen vrstni red, ki ga deloma menjamo glede na koncert, toda v Ljubljani bo zaradi romantičnega datuma malo več ljubezenskih balad in novih pesmi.

Besedilo: Pia Ameršek // Fotografije: PR-gradivo

Priporočamo