Žena francoskega predsednika dala svoj prvi intervju

Žena francoskega predsednika dala svoj prvi intervju (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
6. 9. 2017

Brigitte Macron, žena novega francoskega predsednika Emmanuela Macrona, je zadnje mesece večinoma živela v moževi senci. A zdaj je končno prišel čas, da se v javnosti izpostavi in spregovori tudi ona.

Kljub temu da bi javnosti kot prva dama imela veliko za povedati tudi o tem, kaj bo v tej vlogi v prihodnjih letih počela, pa medije bolj kot to še vedno zanima njeno razmerje z možem.

Par namreč deli kar 24-letna starostna razlika, spoznala pa sta se v srednji šoli – Brigitte je bila tam delala kot učiteljica, Emmanuel pa je bil njen učenec, kar je v javnosti dvignilo veliko prahu. A kot je povedala reviji Elle France, se takrat med njima ni zgodilo nič, saj se je bolj ukvarjala s svojimi tremi otroki.

Se je pa nekaj let pozneje vseeno odločila, da se loči od takratnega moža, bančnika Andrea-Louisa Auzierea, in zaživi z ljubeznijo svojega življenja. "So trenutku v življenju, ko je treba sprejeti pomembne odločitve. Zame je bilo to to," je v intervjuju povedala Brigitte. Dodala pa je tudi: "Če ne bi sprejela te odločitve, bi zamudila svoje življenje. Veliko veselja sem imela s svojimi otroki, a sem obenem čutila, da moram živeti tudi to ljubezen, kot je Prevert vedno govoril, da bi lahko bila popolnoma srečna."

Par je danes, po več kot 20 letih skupnega življenja in desetih letih zakona, res zelo srečen, še vedno pa sta tudi videti zelo zaljubljena.

Tina Ambrožič

Priporočamo