Žena Oliverja Dragojevića v iskreni izpovedi: "Nisem se poslovila od Oliverja."

Žena Oliverja Dragojevića v iskreni izpovedi: "Nisem se poslovila od Oliverja." (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
28. 8. 2018

Vesna Dragojević je pred mesecem dni izgubila svojega ljubljenega moža Oliverja Dragojevića, ki ga še dan danes občasno pokliče na večerjo, saj težko sprejema, da ga ni več v njenem življenju.

"Ne vem kaj bi rekla. Vsi smo dobro. Bili smo pripravljeni na vse, čeprav nikoli ne moreš biti na vse pripravljen. Vedeli smo, kaj se bo zgodilo," je svojo izpoved za 24sata začela Vesna Dragojević, žena pokojnega hrvaškega glasbenega velikana Oliverja Dragojevića.

V sredo bo minilo mesec dni od smrti dalmatinskega glasbenika, ki je izgubil težko bitko z rakom. Glasbeni velikan je pred letom dni začutil močno slabost na pogrebu svojega prijatelja, nato pa je bilo njegovo zdravstveno stanje iz tedna v teden slabše.

Vesna priznava, da časa za slovo ni bilo, saj se je nemogoče posloviti od nekoga, ki ti v življenju pomeni vse. "Nikoli se ne zgodi, da bi človek povedal še zadnje besede in nato umrl. Človek umira, počasi umira, tako je to in zato tudi slovo ne obstaja, nisem se poslovila," je čustveno dejala.

Oliver se je zaradi težke bolezni že pred časom umaknil iz javnosti in je večino časa preživel v Veli Luki, zaradi bolezni pa je odpovedal tudi svoj velik koncert v Spaladium areni v Splitu, s katerim je želel slaviti svoj 70. rojstni dan. 

V Split je prihajal na terapije, božične in novoletne praznike pa je preživel v krogu družine, gledal je film Forrest Gump in užival v prenosih nogemetne lige prvakov, še posebej pri srcu mu je bil nogometni klub Barcelona. Zadnji mesec je preživel v splitski bolnišnici, kjer je večino časa spal in bolj malo jedel. "Zadnje tri štiri dni ni nič govoril, samo spal je. Vse do konca je bil zelo optimističen. Po cele dneve smo bili z njim v bolnici. Predvajali smo mu pesmi, ki jih je želel poslušati. Obnašali smo se povsem običajno kot da se nič ne bo zgodilo. Bil je malo bolje in nato spet malo slabše. Nismo mu govorili "zdaj je vsega konec". Nismo se prepirali, naša družina se odlično razume. Niso nam ostale zamere ali pa karkoli takšnega, vse je v redu. On je bil miren in ve, da je z nami vse v redu," je svojo izpoved zaključila Vesna.