Žena Oliverja Dragojevića v prvem intervjuju po smrti: "Zadnje tedne je samo spal, komaj kaj pojedel in malo govoril

Žena Oliverja Dragojevića v prvem intervjuju po smrti: "Zadnje tedne je samo spal, komaj kaj pojedel in malo govoril (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
9. 8. 2018

Vesna Dragojević, ki je bila 45 let poročena z legendarnim hrvaškim glasbenikom Oliverjem Dragojevićem, je v prvem intervjuju po smrti moža povedala, kakšni so bili njegovi zadnji dnevi.

Oliver Dragojević je nedavno izgubil težko bitko z rakom, družina pa je vse do konca upala, da se bo hrvaški glasbeni velikan uspel pozdraviti in se vrniti na glasbene odre. "Oliver si je neznansko želel živeti, ljubil je življenje in vsi smo upali, da mu bo uspelo preživeti. Težko je opisati, s čim se je družina soočala v zadnjem letu. Želiš verjeti, da bo vse dobro, a nato te kruta realnost iz dneva v dan demantira. Ni nam bilo lahko," je za Jutranji list povedala Vesna.

"Jaz sem bila že vse od začetka pripravljena na tisto najhujše, a nikoli nisi dovolj dobro pripravljen, ko se najhujše dejansko zgodi. Zadnje tedne je bil v bolnici in večino časa je spal. Redko se je zbudil, malo je jedel in malo govoril. Meni je bilo najbolj pomembno, da ga nič ni bolelo in da mu ni bilo težko," je dejala.

Vesni je bilo zelo težko v dveh dneh oditi na tri različne žalne slovesnosti, a je skušala biti močna, saj se je zavedala, kako zelo pomemben je bil Oliver in koliko ljudi se je želelo od njega posloviti. "Vedeli smo, da imajo Oliverja ljudje radi, a nismo vedeli, da bo vse skupaj tako zelo čustveno," je še dodala.