Harry Styles, zvezdnik, ki ga slava ni niti malo spremenila

Harry Styles na Gucci šovu v Rimu. (foto: Foto: Profi) Foto: Profi
Vir: Story
30. 5. 2021

Star je komaj 27 let, na računu pa ima že več kot 63 milijonov funtov in ljubi eno najlepših žensk na svetu – Olvio Wilde. Harry Styles, ki se rad obleče v ženska oblačila, je trenutno eden najbolj vročih zvezdnikov …

Zvezdniki vedno fascinirajo, eni bolj drugi manj in Harry Styles je med tistimi, ki res presenečajo. Mladenič ima komaj 27 let, a se že lahko pohvali z rekordno prodajo albumov, edino moško naslovnico v reviji Vogue in z računom, na katerem je več kot 63 milijonov dolarjev.

Harry Styles

Na njegovem spisku žensk so same lepotice, trenutno pa je nekdanji član mega popularne skupine One Direction srečen s 36-letno Olivio Wilde. Zaradi mladega ljubimca je zapustila zaročenca Jasona Sudeikisa (45), ameriškega igralca, režiserja in producenta, s katerim ima sina Otisa (6) in hčerko Daisy (4). Sicer naj bi se par uradno razšel zato, ker je Olivia želela živeti v Los Angelesu, Jason pa v New Yorku.

Vsak prost trenutek preživljata skupaj, zbližala pa sta se lani jeseni na snemanju filma Don't Worry Darling, ki ga je Olivia režirala in v njem tudi zaigrala. Eno od vlog v filmu pa ima tudi Harry. Gre za psihološki triler, ki govori o nezadovoljni gospodinji iz 50. let. Harry je bil zamenjava za Shio LaBeoufa (34), ki so ga odstranili s snemanja zaradi groznega obnašanja. Olivia je bila navdušena nad Harryjevo igro v vojni drami Dunkirk, v kateri je pevec debitiral kot igralec.

Harry Styles

Na snemanju je celotna ekipa začutila prasketanje isker med Olivio in Harryjem, takšna kemija se je razvila med njima. Mladec je med odmori kar naprej hodil k Olivii v njeno prikolico, med snemanji pa sta se vedno držala narazen. Srečevala sta se v hiši ameriškega komika in voditelja Jamesa Cordna (42), ki jo ima v Palm Springsu, blizu kraja, kjer so snemali film. Seveda se zaljubljenca nista mogla izogniti komentarjem zaradi razlike v letih. Harryja to niti malo ne moti, sicer pa je vedno imel starejše ženske.

Ko še ni imel 18 let, je namreč hodil s takrat 32-letno televizijsko voditeljico Caroline Flack, ki je nekoč hodila celo s princem Harryjem (36). Svojo zvezo sta sicer po letu dni prekinila in ostala prijatelja, žal pa je Caroline lani naredila samomor. "Leta so samo številka," pravi odkrito Harry. "No, edino ne bi mogel biti z žensko, ki je starejša od moje mame," dodaja.

Pevec je sicer zelo navezan na svojo mamo Anne Twist (53), veliko humanitarko in filantropinjo, ki pa je po sinovi zaslugi postala tudi zvezda Instagrama. Harryjev oče Desmond Styles je bančnik, a se je od Anne ločil, ko je bilo sinu sedem let. "Bil sem premajhen, da bi dojel, kaj se dogaja, vem le, da sem bil zelo žalosten, ker starša nista bila več skupaj," o ločitvi staršev govori Harry, ki ima še štiri leta starejšo sestro Gemmo, po poklicu novinarko in pisateljico. Mama se je pozneje poročila z Robinom Twistom, s katerim je dobila hčerko Amy in sina Mika, ki pa je pred nekaj leti umrl za rakom.

Harry Styles

Verjetno bi Harry živel mirno življenje v mestecu Holmes Chapel, če ga ne bi mama leta 2010 nagovorila, da se je prijavil v britansko različico šova The X Factor. Zapel je pesem Stevieja Wonderja Isn't She Lovely, a ni najbolj navdušil. A na srečo so ga pozneje žiranti dali skupaj z Zaynom Malikom, Liamom Payneom, Niallom Horanom in Louisom Tomlinsonom ter jim predlagali, naj nastopajo kot skupina.

Prav Styles je bil tisti, ki se je spomnil ime One Direction. Njihov mentor je bil Simon Cowell in fantje so prišli na tretje mesto (61). Kmalu so postali svetovna senzacija in njihov prvi singel What Makes You Beautiful je prišel na prvo mesto britanske in številnih drugih lestvic. Debitantski album Up All Night je bil v Ameriki v prvem tednu prodan v 170.000 izvodih. Postali so prva britanska skupina, ki ji je to uspelo. Fantje so nizali uspeh za uspehom in njihov četrti album Four je bil na prvih mestih v kar 18 državah. Njihova turneja iz leta 2014 z naslovom Where We Are je prinesla več kot 300 milijonov dolarjev, največ dotlej.

Harry pravi, da ga ta mega slava ni niti malo spremenila. "Slava je samo beda in ne pomeni nič. Še vedno sem vaški deček, ki se mu je še London zdel v neki drugi galaksiji." Vseskozi je tudi dejaven v humanitarnih akcijah. Že kot bend One Direction so namenili veliko sredstev za bolne otroke, financirali so tudi gradnjo vodnjakov v Indiji.

Ko je skupina leta 2015 brez Zayna Malika izdala zadnji album Made in the A.M., so fantje naredili premor. "Veliko smo dosegli, prodali več kot 70 milijonov plošč, osvojili več kot 20 najbolj prestižnih nagrad in čas je, da se oboževalci malce odpočijejo od nas," je dejal Harry, ki je vedel, da njegova prihodnost ni ogrožena. Samostojna kariera ni bila pod vprašajem, saj je sam napisal veliko pesmi za One Direction. Leta 2017 je izdal svoj prvi samostojni singel Sign of the Times in z njim osvojil številna prva mesta lestvic. Dve leti pozneje je izdal album Fine Line, ki ga je časopis Rolling Stone uvrstil med 500 najboljših albumov vseh časov.

Harry je tudi zelo družbeno vpet v dogajanja, čeprav živi na relaciji London–Los Angeles. Podpiral je gibanje Black Lives Matter, sodeloval na protifašističnih shodih v Los Angeles, opozarjal na nevarnost nošenja orožja, zavzema se za pravice LGTB. Sam je naredil slogan Treat People With Kidness, ki ga pogosto lahko opazimo na njegovih koncertih.

Harry Styles

Pevec odkrito govori o ženskah: "Rad imam ženske in jih zelo spoštujem. Ne gledam jih kot seksualni objekt. Očitno se mi pozna, da sem odraščal z mamo in sestrama. Težko bi rekel, da imam določen tip ženske, všeč so mi različne. Visoke so zelo atraktivne, majhne so ljubke. Ni treba, da ima ženska mini krilo in veliko ličil, da bi jo opazil."

In s katerimi lepoticami se je mladec crkljal? Na spisku so številna slavna imena, kot so Camille Rowe (30), Sara Sampaio (29), Georgia Flowler (28), Kimberly Stewart (41), Kiko Mizuhara (30), Cara Delevigne (28), Kendall Jenner (25), Taylor Swift (31). Ta je v spomin na to kratko romanco napisala pesem I Knew You Were Trouble.

Harry je bil prvi moški, ki je v vsej zgodovini revije Vogue (128 let) sam krasil naslovnico. Lani je bil namreč na naslovnici v Guccijevi kreaciji. Tudi sicer pri svojih modnih podvigih rad obleče kakšen ženski kos oblačila. Tako ga lahko vidite v čipki, visokih petah, z rožnatim šalom. "Izbiram kose, ki so mi kul, in ne zato, ker bi bil gej, ali biseaksualec ali karkoli drugega," pravi Harry in poudarja, da so njegovi vzorniki Prince, David Bowie, Elton John …

Napisala: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story