Življenje kraljeve varuške ni tako preprosto!

Življenje kraljeve varuške ni tako preprosto! (foto: Profimedia) Profimedia
17. 10. 2018

Kako živi varuška otrok princa Williama in vojvodinje Kate? Predvsem opravlja zelo odgovorno in niti malo preprosto poslanstvo.

Poleg tega, da skrbi za njune tri otroke, mora likati perilo, sprehajati pse in pripravljati zdravo organsko hrano. To breme je padlo na ramena Španke Marie Terese Turrion Borrallo, ki pomaga vojvodinji Kate Middleton in princu Williamu.

Zasebno življenje je podredila svojemu delu, za katerega prejema mesečno plačo okrog 9.400 evrov. Maria bo čuvala tudi dojenčka Meghan Markle in princa Harryja, ki sta pred nekaj dnevi potrdila ugibanja o njunem prihodnjem starševstvu.

varuška

Otroške člane kraljeve družine je do leta 2014 varovala in vzgajala Jessie Webb, ki je bila tudi varuška princa Williama in Harryja. Pri 72 letih jo je - po strogem preverjanju - zamenjala Maria Teresa. Varuška živi s kraljevo družino in mora biti nenehno na voljo, dan in noč. Trenutno živi z Williamom in Kate v njunem apartmaju. Na voljo ima svoj del hiše, tako da ji je zasebnost vedno omogočena. 

Turrionova se, tako kot večina kraljevskih varušk, nikoli ni poročila. Obstaja nepisan pravilo, da jih vsi nagovarjajo z nazivom "gospa" - iz spoštovanja. Varuške se družijo izključno z drugimi aristokrati, od nakita pa lahko nosijo samo diskretne uhane in zapestnice. Prav tako morajo spoštovati določena pravila oblačenja.

Ker je varnost otrok na prvem mestu, mora varuška uspešno opraviti tečaj samoobrambe. Med pogoji za to delovno mesto je tudi ta, da obvlada več jezikov, da je dobra voznica in plavalka.

Če je kdo mislil, da je delo varuške - še posebej varuške kronanih glav - lahko, se je zelo motil.

Priporočamo