Življenje pop zvezdnika Boyja Georgea bo prikazano na filmu

31. 5. 2019 | Vir: STA
Deli
Življenje pop zvezdnika Boyja Georgea bo prikazano na filmu (foto: profimedia)
profimedia

Po Freddieju Mercuryju v filmu Bohemian Rhapsody in Eltonu Johnu v filmu Rocketman bo v tem mediju zabeleženo življenje še enega angleškega glasbenika, Boyja Georgea. Film, ki še nima naslova, bo med drugim osvetlil odraščanje pevca v irski delavski družini in njegovo razgibano kariero, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Studio MGM je scenarij in režijo naročil režiserju Sachi Gervasiju, znanemu po filmih Anvil! in Hitchcock, še poroča dpa, ki se sklicuje na specializirane ameriške vire, kot sta Variety in Deadline.com.

Boy George je v 80. letih s zasedbo Band Culture Club ustvaril uspešnice, kot sta Do You Really Want To Hurt Me? in Karma Chamaleon. Velikanskemu uspehu so sledile težave z drogami in zasvojenostjo z alkoholom, pa tudi navzkrižja z zakonodajo.

Leta 2008 je bil obsojen na 15 mesecev zaporne kazni, ker je v Londonu zadrževal spremljevalca na klic proti njegovi volji. Lani je Culture Club zaključil uspešno turnejo po ZDA in izdal ploščo Life, prvi studijski album po 19 letih.

Režiser Gervasi je s filmom Anvil! (2008) ustvaril nagrajeni glasbeni dokumentarec o kanadski metal zasedbi Anvil.

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec