Življenjska zgodba Ivane Trump: Najbolj je bila ponosna na svoje otroke

Življenjska zgodba Ivane Trump: Najbolj je bila ponosna na svoje otroke (foto: Foto: Profimedia Profimedia) Foto: Profimedia Profimedia
Vir: Story
21. 8. 2022

Nepričakovano je v 73. letu starosti umrla ena najbolj znanih žensk visoke družbe, Ivana Trump, nekoč Ivana Trump, nekoč soproga mogotca Donalda Trumpa.

Po ločitvi je menjavala ljubimce kot za šalo, vmes pa se je celo poročila. Vsem je znan stavek: "Lepota je v očeh opazovalca." In če kje to velja, je to v Hollywoodu. Nekaj zelo čednih lepotic v svetu zvezdništva je namreč končalo v objemu ne tako privlačnih moških in in obratno.

Ivana Trump je zagotovo ena od tistih, ki so imele tako lepotce kot malo manj privlačne moške. Kakor koli že, veljala je za bogatašinjo, ki ve, kakšno je razkošno življenje. Seveda pa ni bilo vedno tako, čeprav je danes ob njenem imenu napisano pisateljica, manekenka in poslovna ženska ter seveda dedinja.

Ivana Trump se je rodila kot Ivana Marie Zelníčková v mestu Gottwaldov na takratnem Češkoslovaškem. Danes je to mesto Zlin na Češkem. Že kot deklica je začela smučati in leta 1968 je bila rezerva v olimpijski reprezentanci. Tako je začela potovati na tekmovanja in na enem od teh potovanj je tudi ostala v tujini.

Njen prvi mož je bil George Syrovatko, sicer kanadski državljan, zato je lahko dokaj elegantno pobegnila iz države takratnega komunističnega bloka. Njun zakon seveda ni trajal in lepotica se je preselila v New York, kjer je spoznala najbolj pomembnega moškega v svojem življenju – Donalda Trumpa. Leta 1976 sta se poročila in v zakonu so se jima rodili trije otroci, Donald mlajši (44), Ivanka (40) in Eric (38). Poročena sta bila vse do leta 1991.

Ivana kot uspešna poslovna ženska

V zakonu s Trumpom je Ivana dokazala, da ni le neumna blondinka, temveč tudi uspešna poslovna ženska. Najprej je prevzela vodenje oddelka za notranjo opremo podjetja Trump, pozneje je postala vodja igralnice in hotela Taj Mahal, prevzela pa je tudi prenovo hotela Plaza. Za uspešno delo je leta 1990 dobila naslov hotelir leta.

Žal pa se je zakon s Trumpom začel krhati, ko se je on zapletel v razmerje z manekenko Marlo Maples (58), s katero ima tudi hčerko Tiffany (28). Začel se je hud boj za premoženje, saj je Ivana hotela več, kot pa je bilo določeno v predporočni pogodbi. No, dobila je veliko, saj se je Donald omehčal, potem ko je Ivani nenadoma umrl oče.

Ivana je postala sinonim za ločenke in nesramno bogata ženska. Poleg tega je še čedna in snubcev ni manjkalo. Tretjič se je poročila z Ricardom Mazzucchelijem, a se zakon ni obdržal.

Po poročanju ameriških medijev so se pojavile težave pri zaroki. Podjetnik naj bi jo sprva zaprosil z 10-karatnim diamantom, a ga je zavrnila, njegovo snubitev pa sprejela šele leta pozneje, ko ji je podaril ogromen burmanski safir. Tudi z njim je bila tako kot s prvim možem poročena dve leti. In ko sta se leta 1997 ločila, je Mazzucchelli povedal, da je zanjo naredil več kakor pa Donald Trump kadar koli.

Prišel je četrti mož, kar 24 let mlajši Rossano Rubicondi, a je ta rad pogledal tudi za mlajšimi ženskami in leta 2008 je Ivana vložila zahtevek za ločitev. Lani je Rossano preminil, star komaj 49 let.

Poročila sta se po manj kot letu dni zveze in se v desetletju skupnega življenja večkrat zaobljubila drug drugemu. Leta 2018 sta se celo pojavila skupaj v italijanski različici oddaje Zvezde plešejo. A tudi zakon z igralcem, ki je veliko časa preživel v Italiji, Ivana pa v New Yorku in na podobnih zvezdniških lokacijah, se ni obnesel. Razšla sta se prijateljsko. Potem so sledili le še ljubimci. In kaj Ivana vedno pove ženskam, ki se ločujejo? “Dobro si zapomnite! Ne jezite se, le vse mu poberite!”

Pred nekaj tedni pa se je Ivana nepričakovano poslovila. Vest o njeni smrti je objavil njen nekdanji soprog Donald Trump, ki je tudi podal lepo izjavo: ”Bila je čudovita, lepa in neverjetna ženska z odličnim in navdihujočim življenjem. Njen ponos in veselje so bili njeni trije otroci, Donald Jr., Ivanka in Eric. Nanje je bila tako ponosna, kot smo bili vsi mi ponosni nanjo. Počivaj v miru, Ivana!”

Seveda je vest o njeni smrti odjeknila po vsem svetu in takoj se je pojavilo vprašanje, zakaj je umrla, saj ni bila niti tako stara niti ni imela kakšne resne bolezni. Pozneje so povedali, da naj bi bile za smrt krive poškodbe, ki jih je utrpela pri padcu po stopnicah. Podali so tudi uradno izjavo, da ni nikakršnega suma kaznivega dejanja.

Nesreča se je zgodila na njenem domu na Manhattnu, kjer so jo našli negibno ležati na dnu stopnic. Na dan smrti naj bi se Ivana pripravljala za počitnice, ki jih je vsako leto preživljala v Saint-Tropezu. Res pa je, da je imela že nekaj časa težave pri hoji in je za sprehode po soseski običajno potrebovala pomoč.

Napisala: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

Nova Story že v prodaji

Story