Zmagal na Evroviziji, se s poljubom poslovil od dekleta in se vrnil na ukrajinsko bojišče

Zmagal na Evroviziji, se s poljubom poslovil od dekleta in se vrnil na ukrajinsko bojišče (foto: Profimedia) Profimedia
16. 5. 2022

Ukrajinska skupina Kalush Orchestra ni imela časa za proslavljanje zmage na Evroviziji.

Člani skupine so namreč za nastop dobili posebno dovoljenje, po zmagi pa so odpotovali iz Italije nazaj na bojišče v njihovi domovini, kjer divja vojna.

“Proslavljal bom na poti. Dolgi poti - sedli bovo na letalo, potem v kombi in se vrnili v Ukrajino. saj bomo sedli na letalo in nato v kombi ter se vrnili v Ukrajino. Svoj rojstni dan bom torej praznoval dan kasneje, 17. maja, in to v objemu mame Stefanije, ki sem ji namenil zmagovalno pesem," je po poročanju portala Index.hr dejal Oleg Psiuk, glavni pevec Kalush Orchestra. 

Fotografijo s skupino je na Instagramu objavila njegova punca tudi Oleksandra in ob njej zapisala: "Toliko čustev. Težko je najti besede … Še vedno se ne da popolnoma dojeti vsega, kar se dogaja! Koliko truda, trdega dela, koliko vznemirjenosti. Tvoja zmaga, zmaga Ukrajine. Ponosna sem nate, Oleg."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bilobrov Oleksandra (@bilobrov_oleksandra)

Oleg je na novinarski konferenci še dejal, da nimajo nobenih načrtov ter da ne vedo, kaj bo, ko se vrnejo v Ukrajino. Povedal je, da je pri njih vojna in da se zbujajo ob zvokih eksplozij. Člani skupine so bili nenehno zaskrbljeni in komaj čakajo, da se vrnejo v domovino, kjer bodo s svojimi najbližjimi.

Sicer so glasbeniki za nastop na Evroviziji dobili posebno dovoljenje, da so lahko odpotovali v Italijo. Zakon namreč prepoveduje, da bi za vojno sposobni moški zapustili državo.