Znan datum še ene poroke na britanskem dvoru!

Znan datum še ene poroke na britanskem dvoru! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
20. 2. 2018

Na britanskem dvoru bo letos veselo, pričakujejo namreč dva dojenčka in dve poroki. Ena bo maja, druga pa pet mesecev pozneje.

Najprej bosta v kapelici St. George v dvorcu Windsor usodni da dahnila britanski ljubljenec princ Harry in njegova izvoljenka, filmska igralka Meghan Markle. Samo pet mesecev pozneje pa bo v zakonski stan skočila Harryjeva sestrična, princesa Eugenie.

Princesa je hčerka vojvodinje Sarah Ferguson in princa Andrewa, drugega sina britanske kraljice Elizabete II. Poročila se bo z Jackom Brooksbankom, s katerim je v zvezi že sedem let. Točni datum poroke je 12. oktober. Ker ima njen bratranec princ Harry seveda prednost, je morala počakati, da je datum najprej določil on, šele nato je smela sama izbrati primeren datum, ki je dovolj oddaljen od prve poroke. Da datum drži, je na Twitterju potrdil tudi sam nevestin oče, princ Andrew. Zapisal je: "Gre za ljubezen, zato je dovolj prostora za vse." Lokacija poroke pa bo ista, le povabljenih bo verjetno manj in vse skupaj bo zagotovo manj formalno kot pa pri princu Harryju, ki je sin prestolonaslednika.

Princesa Eugenie (27) in Jack Brooksbank (31) sta se spoznala, ko je bila ona še na fakulteti, in preskočila je iskrica. Zaročila pa sta se konec preteklega leta, ko sta bila na potovanju v Nikaragvi. Jack ji je podaril zaročni prstan z rožnatim safirjem. Za kraljeve razmere dokaj skromen prstan, saj je ženin zanj odštel le 7.000 funtov. Sicer ima Jack za kraljevi dvor dokaj nenavaden poklic, je namreč menedžer kar nekaj elitnih nočnih klubov, a se z bodočima tastom in taščo odlično razume. Eugenie pa dela kot vodja umetniške galerije Hauser & Wirth v Londonu. 

Besedilo: Sandra Bratuša

Priporočamo