Znan je vzrok smrti: Karl Lagerfeld se je boril s hudo boleznijo

Znan je vzrok smrti: Karl Lagerfeld se je boril s hudo boleznijo (foto: Profimedia) Profimedia
20. 2. 2019

85-letni modni oblikovalec Karl Lagerfeld je umrl za posledicami raka trebušne slinavke, bolezni, proti kateri se je dolgo boril, poroča Daily Mail.

Kreativni direktor modne hiše Chanel se zadnjih nekaj mesecev ni pojavljal v javnosti, prav tako ni prišel na zadnjo modno revijo Chanela v Parizu, kar se je zgodilo prvič po 40 letih. Takrat so iz modne hiše sporočili, da se ne počuti dobro ter da gre za utrujenost.

"Nikoli ni govoril o svoji bolezni, proti njej se je boril pogumno. Bil je ponosen na svoj zdrav način življenja. Ukvarjal se je s športom, zdravo se je hranil. Ko je izvedel, da je zbolel za rakom trebušne slinavke, je bil to za njega šok," pravi neimenovani vir, ki mu je bil blizu.

Nekdanja članica skupine Spice Girls, zdaj pa tudi sama oblikovalka, Victoria Beckham, se je od Lagerfelda z ganljivimi besedami poslovila preko družbenega omrežja. "To me je zelo razžalostilo. Karl je bil genij, do mene je vedno bil prijazen in velikodušen. Tako po strokovni kot zasebni plati. Počivaj v miru," je zapisala Victoria.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

So incredibly sad to hear this. Karl was a genius and always so kind and generous to me both personally and professionally. RIP 💔x vb

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

Tudi Donatella Versace se je z lepimi besedami poslovila od svojega prijatelja: "Tvoja genialnost se je dotaknila življenj številnih ljudi, predvsem mojega brata Giannija in mene. Nikoli ne bomo pozabili tvoje nadarjenosti in neskončnega navdiha."