Porod Kate Middleton načrtovan do zadnje podrobnosti

Porod Kate Middleton načrtovan do zadnje podrobnosti (foto: profimedia) profimedia
29. 3. 2018

Vojvodinja Kate Middleton počasi zaključuje s protokolarnimi obveznostmi in se pripravlja na porod tretjega otroka. Že zdaj pa je jasen točen protokol v času poroda, ki se ga bodo morali vsi držati do potaknosti.

Kate Middleton naj bi rodila 23. aprila in kot to na dvoru pritiče, je njen porod že zdaj splaniran do zadnje podrobnosti. Tretjega otroka bo Kate povila v porodnišnici St. Mary v Londonu. V tej porodnišnici je Kate rodila tudi princa Georga in princeso Charlotte.

Visoka stopnja varnosti, luksuzne bolniške sobe in izjemno prijazno osebje, je tisto, kar je Kate Middleton prepričalo, da se je tudi tokrat odločila za omenjeno porodnišnico. Seveda so temu primerni tudi stroški, noč v bolnišnici St. Mary tako stane vrtoglavih 9.650 angleških funtov.

"Kraljeva varnostna služba že od sredine marca obiskuje porodnišnico in preverja varnostne standarde ter pripravlja sobo, v kateri bo potekal porod Kate Middleton. Preverjajo vsako podrobnost, tudi ventilacijo, vse hodnike nad sobo in pod sobo," je za angleške medije razkril vir blizu britanske kraljeve družine.

"Vse podrobnosti so bile načrtovane ža davno nazaj. Kate ima tako imenovani "baby team", ki vključuje tudi njeno mamo Carol Middleton. Vsi morajo zelo dobro poznati celoten protokol in pa seveda plan B, če bi šlo karkoli narobe. Seveda vsi upajo, da bo šlo vse po prvotnem planu. Z nosečnostjo Kate Middleton se ukvarja cela ekipa ljudi, ki vključuje tudi predstavnike medijev, vse se torej dogaja po vnaprej določenem scenariju, naključij torej ni," je dodal omenjeni vir.

Porodnišnica je od Kensingtonske palače, kjer živi kraljevi par, oddaljena zgolj slab kilometer, zato tudi v primeru, da bi Kate rodila predčasno, ne bi smelo biti nobenih težav, saj ji je osebje na voljo 24 ur na dan.

Po rojstvu tretjega otroka, za katerega se vse do poroda ne bo vedelo kakšnega spola je, si bo Kate nekoliko odpočila, v luksuzni bolniški sobi pa bo imela ves čas na voljo medicinsko sestro in zdravnika. Vojvodinja naj bi domov odšla že dan po porodu, če bo seveda vse v najlepšem redu.

Priporočamo