To so znani in bogati zvezdniki (in zvezdnice), ki veljajo za skopuške, težko se poslovijo od denarja

1. 4. 2023 | Vir: Story
Deli
<strong>Sarah Jessica Parker</strong> (foto: Foto: Profimedia)
Foto: Profimedia

Ko običajni ljudje sanjamo o milijonih, si predstavljamo, da bi denar kar letel od nas – prijatelje bi vozili na potovanja, sorodnikom bi kupovali avtomobile, v restavracijah bi puščali bogate napitnine. V resnici pa nekateri znani in bogati svoj denar upravljajo zelo – preudarno. Kdo med svetovno znanimi s težavo odpre denarnico?

Ed Sheeran

Pred leti je Ed Sheeran za Irish Examiner povedal, da si mesečno odmeri žepnino, da ne zapravi vsega, kar zasluži. "Nikoli ne smeš biti potraten," je povedal znani glasbenik, ki je hkrati še priznal, da še vedno uporablja kreditno kartico z limitom. Zdaj, ko je Ed tudi oče – z ženo Cherry Seaborn imata dve hčerki, Lyro Antarctico in Jupiter – tudi že razmišlja o prihodnosti svojih otrok, zato vestno varčuje, da bosta dekleti ob polnoletnosti lahko takoj zaživeli bogato samostojno življenje.

Sarah Jessica Parker

Je kar nekoliko težko verjeti, da glamurozna Sarah Jessica Parker ne zapravi vsega bogastva na prekrasnih oblačilih največjih modnih znamk. A je v resnici Sarah precej bolj varčna kot Carrie Bradshaw, lik, ki ga je igrala v seriji Seks v mestu. Če Carrie v seriji ni imela težav zapraviti mesečne najemnine za stanovanje na Manhattnu za en sam par sicer prekrasnih čeveljcev Manola Blahnika, pa se je realna Sarah že v otroštvu naučila živeti skromno, saj je odraščala v revščini. Pravi, da se še vedno spominja, kako jo je bilo sram, ko je v šoli prejemala kosilo na bone. "Še danes sem lahko super varčna," pravi Sarah. "Imam zelo čuden odnos do denarja. Prijatelji, ki me poznajo, vedo, da sem še vedno ves čas prestrašena, da bom nenadoma brez pribite pare, kar jim je neverjetno smešno." Sarah vseeno ne hodi v drage restavracije, ne zapravlja denarja za zasebne polete in draga potovanja, prav tako se ne udeležuje glamuroznih prireditev. Ne moremo pa spregledati govoric, da je Sarah včasih kakšno obleko s snemanja tudi brez dovoljenja vzela s seboj in da je nekoč celo rekla, da vztraja, da so tiste obleke, ki jih obleče za snemanje, potem avtomatično njene.

Jennifer Lawrence

Uspešna igralka ne verjame v divje zapravljanje. V intervjuju za britansko revijo Fabulous je zvezdnica sage Igre lakote povedala: "Vzgajali so me, da je denar treba spoštovati, tudi če ga imaš veliko." Jennifer Lawrence tako recimo ne zapravlja denarja za ekstravagantne avtomobile, saj ima v svoji garaži le dva, tako da jo največkrat ujamejo, ko vozi Volkswagnov eos. Prav tako pravi, da se v hotelih vedno izogiba mini barom, saj so male dobrote pregrešno precenjene.

Paul McCartney

Milijarder, ki mu je še lastna hčerka, oblikovalka Stella McCartney, očitala, da je 'škrt'. Zakaj? Menda je očka ni želel poslati v zasebno šolo, ker se mu je zdelo nesmiselno plačevati toliko denarja za nekaj, kar je na voljo v obliki javnega šolstva. Zato je bila Stella prepričana, da je njen glasbeni oče preprosto bogataški skopuh, medtem ko so številni prepričani, da je Paulova odločitev, da svojo hčerko šola prek javnih šol, prej znak finančne odgovornosti kot pa skoposti.

Tyra Banks

Supermodel in televizijska osebnost Tyra Banks ima kar dobro otečen osebni račun. Po zadnjih podatkih je vredna sočnih 90 milijonov dolarjev, kar pa še ne pomeni, da ji je denar povsem samoumeven. "Varčevala sem in varčevala in še enkrat varčevala. Do točke, ko je to postala moja slabost," je pred časom Tyra razkrila v publikaciji Money. "Pred približno 15 leti so me moji računovodje zvlekli na sestanek in mi rekli: 'Tyra, nič denarja ne zapraviš. Nič! Samo daješ ga državi. Moraš začeti zapravljati!'"

Mila Kunis

Prekrasna Mila Kunis nas nikoli ne bi obsojala, če bi kupovali samo na popustih. Na šovu Conana O'Briena je razkrila, da je poročni prstan kupila na spletni trgovini Etsy za 90 dolarjev. Njen mož, Ashton Kutcher, pa je že pred časom povedal, da z Milo za njune otroke ne bosta odprla skladov, kot to počnejo vsi bogataši, ampak bosta denar raje podarila v dobrodelne namene, otroke pa bosta naučila, kako pomembno je trdo delo in da je treba ceniti vsak dolar. Mila in Ashton imata dva otroka, hčerko Wyatt Isabelle, ki je danes stara 8 let, in Dimitrija Portwooda, ki je lani novembra praznoval šesti rojstni dan.

Elizabeta II. Britanska

Čeprav je bilo bogastvo kraljice v času njenega življenja ocenjeno na približno 530 milijonov dolarjev, pa legendarna monarhinja nikoli ni nepremišljeno zapravljala. Znane so zgodbe, da je po odpiranju božičnih daril zavijalni papir lepo zgladila in pospravila za ponovno uporabo. Kot je v njeni biografiji zapisala avtorica Kate Williams, je to tradicija, ki se je pozneje razširila po vsej družini in se bo zagotovo ohranila tudi v prihodnje. Govori pa se še, da je kraljica v času vladanja poskrbela, da se je v palači varčevalo tudi na druge načine – prepovedala je uporabo žarnic z močjo nad 40 W, star časopisni papir pa ni bil zavržen, ampak razrezan in uporabljen za konjsko steljo.

Mark Zuckerberg

Famozni ustanovitelj Facebooka je milijarder najtežje kategorije, a zgodbe, ki krožijo, pravijo, da od njegovega bogastva težko padejo celo drobtinice. Ena od govoric je, da Zuckerberg na svojih medenih tednih ni želel pustiti napitnine za obrok, ki ga je že tako ali tako stal samo 40 dolarjev. Tole bomo težko všečkali, kajne?

Jeremy Piven

Duhoviti igralec morda tudi v resnici ni tako daleč o skopuškega agenta Arija Golda, ki ga je predstavljal v odlični seriji Priskledniki (Entourage). Znana je zgodba iz časov, ko je bila ta HBO serija na vrhuncu uspeha in je Jeremy v znameniti restavraciji Tony's Sushi gostil 11 povabljenih, potem pa za napitnino pustil – DVD s 1. sezono serije Priskledniki. Arogantno? Tako se je vsaj zdelo chefu Nobuju Matsuhisi, ki vodi restavracije Tony's Sushi, saj je igralcu prepovedal vstop v vse svoje restavracije.

Napisal: Darjo Hrib // Fotografije: Profimedia

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk