Znani so povedali, po čem se bodo spominjali Baracka Obame

31. 1. 2017 | Vir: Story
Deli
“Lahko je zdaj pozabiti, koliko poguma je morala imeti pravzaprav Ellen, da je pred 20 leti priznala istospolno usmerjenost.” (foto: Profimedia)
Profimedia

V dneh, ko se je eden izmed najpriljubljenejših ameriških predsednikov Barack Obama poslavljal od osemletnega mandata, je Bela hiša na spletu objavila video, v katerem se znane osebe spominjajo njegovih mandatov. Čeprav je video zaradi številnih znanih osebnosti hitro požel veliko pohval, pa je hkrati vzbudil prav toliko kritik.

Tom Hanks, ki je nastopil v videu, je bil pred enim mesecem nagrajen z medaljo svobode, prav tako Ellen DeGeneres, ki je nastopila v poslovilnem videu.
Leonardo DiCaprio je Obamov oboževalec zaradi njegovega pogleda na okoljsko politiko.

Slednjih so se različni tuji mediji lotili na račun 'prikrite propagande'. S številnimi priljubljenimi imeni tako iz sveta šovbiznisa kot tudi športa, z veselo glasbo v ozadju in besedami, ki so iskale le lepe pridevnike, si Bela hiša morda res ni mogla oprati rok pred javnostjo zaradi očitkov, so pa zato toliko bolj zgovorne besede znanih imen, ki jim tako v ZDA kot tudi v svetu sledijo številni. Tako so se pred istim vprašanjem - Po čem si boste zapomnili predsednika Obamo? - znašli Tom Hanks, Leonardo DiCaprio, Ellen DeGeneres in Michael Jordan, vsak pa je o predsedniku čez leta nabral svojevrstne vtise. "Najbolj cenim to, da je spremenil celotno igro v našem odnosu do Kube, in to na najbolj domiseln način, ki si ga lahko predstavljate," je v posnetku povedal priljubljeni igralec Tom Hanks. Leonardo DiCaprio tudi tokrat ni pozabil strastnega odnosa do zdravega planeta in povedal, da ga je Obama pridobil z izjavo na zasedanju organizacije Združenih narodov. "Obama me je najbolj očaral, ko sem ga slišal reči, da je globalno segrevanje največji problem ne le naše generacije, temveč tudi vseh prihodnjih. Zame je bilo to izredno navdihujoče," je namreč povedal igralec, ki je v imenu zdravega planeta postal vegan. V videu, ki je namenjen opevanju Obamove veličine, sicer ni smela manjkati niti najpriljubljenejša ameriška voditeljica Ellen DeGeneres, ki jo je predsednik Obama pred enim mesecem nagradil s t. i. medaljo svobode.

"Lahko je zdaj pozabiti, koliko poguma je morala imeti pravzaprav Ellen, da je pred 20 leti priznala istospolno usmerjenost," je takrat o njej povedal Obama, ki je med drugim na isti dan z medaljo časti nagradil tudi Toma Hanksa. Tako kot se za komičarko spodobi, se v videu ni mogla izogniti komičnemu odgovoru in o Obami povedala le nekaj besed. "V spominu mi bo najbolj ostalo plesanje z Obamo na njegovi rojstnodnevni zabavi. Mislim, da je odličen plesalec," je namreč le povedala Ellen. Video se zaključi z nekdanjim košarkarjem Michaelom Jordanom, ki je predsednika primerjal z legendarnim ameriškim košarkarjem. "Zame je Jack Robertson med politiki," je namreč povedal.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Profimedia

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu

Nova Story že v prodaji

Story 04/2017

Story 04/2017, od 19. 01. 2017