Zsa Zsa Gabor se je do oltarja sprehodila kar devetkrat

Zsa Zsa Gabor se je do oltarja sprehodila kar devetkrat (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
5. 1. 2017

Zsa Zsa Gabor, ki je 18. decembra umrla v 100. letu starosti, je slovela kot dama brez dlake na jeziku, ki je dala številne nepozabne izjave, spominjali pa se je bomo tudi po turbulentnem ljubezenskem življenju. Za vas smo pripravili pregled njenih devetih zakonov.

Prvi zakon

Diva, ki naj bi nedolžnost pri 15 letih izgubila s 36 let starejšim Mustafo Kemalom Atatürkom, prvim predsednikom sodobne republike Turčije, si je prve zakonske izkušnje nabirala z 18 let starejšim turškim diplomatom Burhanom Asafom Belgejem, ki mu je večno zvestobo obljubila leta 1937. Čeprav je njun zakon trajal štiri leta, je vztrajno trdila, da ni nikoli spala z njim.

Drugi zakon

Njen drugi pomembnejši ulov je bil hotelski magnat Conrad Hilton, pradedek starlete Paris Hilton, s katerim je v zakonske vode zaplavala leta 1942. Ker je kmalu dojel, da je njegova soproga prava zapravljivka, se je odločil, da jo bo kaznoval tako, da ji bo namenjal le 250 dolarjev žepnine na mesec. To nikakor ni bilo spodbudno za njun že tako majav zakon, a še preden sta se ločila, je zanosila z njim. Pozneje je v svoji avtobiografiji razkrila, da je zanosila, ko jo je posilil. Ko je bila še v blaženem stanju, je ta blondinka, ki je gojila posebno ljubezen do plastične kirurgije, na televiziji zagledala igralca Georgea Sandersa in izjavila, da je prav on njen bodoči mož. Leta 1947 se je – še preden se je marca istega leta rodila njena edina hčerka Francesca – ločila od Hiltona, s katerim pa je ostala v zelo dobrih odnosih. Tako zelo dobrih, da ji je dal Conrad leta 1955 poseben dosmrtni popust na bivanje v vseh njegovih hotelih.

Tretji zakon

Leta 1949 se je dejansko poročila z omenjenim Sandersom, ki je bil po njenih besedah njena velika ljubezen, čeprav je bil hladen in krut. Tri leta po poroki se je zapletla v razmerje z dominikanskim diplomatom Porfiriem Rubiroso, kar je storila le zato, da bi se soprogu maščevala za njegovo afero z bogatašinjo Doris Duke. Zakon s Sandersom je trajal do leta 1954, 16 let pozneje pa se je igralec do oltarja sprehodil z njeno starejšo sestro Magdo Gabor, s katero je po zakonskih vodah plul le 32 dni, nato pa se ga je zapil.

Četrti zakon

Med letoma 1962 in 1966 si je življenje delila z devet let starejšim investicijskim bankirjem, odvetnikom in filantropom Herbertom Hutnerjem.

Peti zakon

Devetega marca 1966 jo je do oltarja popeljal teksaški naftni mogotec Joshua S. Cosden mlajši, s katerim pa je zdržala le dobro leto in pol. Uradno sta se ločila 18. oktobra 1967.

Šesti zakon

Dobro leto in pol je trajal tudi njen šesti zakon. Z devet let mlajšim oblikovalcem Jackom Ryanom, ki je izumil slovito barbiko, je bila poročena od januarja 1975 do avgusta 1976.

Sedmi zakon

Avgusta 1976 je večno zvestobo obljubila odvetniku Michaelu O'Hari, ki je vodil ločitveni postopek od njenega šestega soproga. Njen sedmi zakon je razpadel leta 1983.

Osmi zakon

Istega leta je srečo poskusila s sedem let mlajšim mehiškim odvetnikom in filmskim zvezdnikom Felipejem de Albo, a ker je bila takrat uradno še poročena z O'Haro, so njen osmi zakon, ki ga je sklenil kar neki kapitan, razveljavili.

Deveti zakon

Poslovnež Frédéric Prinz von Anhalt, s katerim se je poročila 14. avgusta 1986, je bil očitno 'gospod pravi', saj ju je ločila šele njena smrt. "Prek skupnega prijatelja sva se spoznala v restavraciji. Všeč mi je bilo vse na njem," je nekoč razkrila Zsa Zsa, njen 26 let mlajši izbranec pa je začetek njune ljubezenske zgodbe opisal takole: "V Ameriko sem prišel leta 1983 in si želel spoznati katerokoli filmsko zvezdnico. Zanimala pa me je Zsa Zsa, ker sem imel veliko njenih starih fotografij, ki sem jih zbiral. Rad sem imel njo in njene filme. Za nas, Nemce, je bila Amerika raj. Bogati in slavni v Hollywoodu – to je za nas sanjska dežela." Nekateri so namigovali, da se je želela le dokopati do plemiškega naziva, a dejstvo je, da je njen najdaljši zakon ni spremenil v plemkinjo. Njen zadnji mož se je rodil kot Hans Georg Robert Lichtenberg, pozneje pa je princesi Marie-Auguste von Anhalt plačal, da ga je posvojila. S tem seveda ni postal plemič ali princ, ampak je dobil le bolj veličasten priimek.