Dadi Daz in Zvone Hranjec: Naključje vodilo v sodelovanje!

Damir in Dadi Daz sta se resnično vživela v zgodbo in skoraj 'polomila' noge za knjižničarko Dragano. (foto: Lea Press) Lea Press
Vir: Lea
6. 2. 2016

Dadi Daz in kitarist Zvone Hranjec sta glasbena ustvarjalca pod imenom DAZ. Z veseljem sta sprejela povabilo mladega pevca v vzponu Damirja Kovačića, ki se lahko pohvali z dvema laskavima nagradama na območju nekdanje Jugoslavije.

Čeprav je Damir že razmišljal, da bi glasbo opustil, ga je Dadi Daz prepričal, naj tega ne stori.

Prejel je glasbeni nagradi Balkan music award 2015 in beogradski pobednik 2015 ter dosegel do zdaj najboljšo slovensko uvrstitev na prestižnem festivalu Sunčane skale, in sicer šesto mesto. Damir je ustvaril pravi pop rok hit Ona će biti moja, v katerem se z Dadijem potegujeta za naklonjenost seksi knjiž­ničarke, kar sta tudi že ekranizirala v duhovitem videospotu v Novem Sadu.

Ljubosumja ni

Natanko pred štirimi leti sta se Dadi Daz in Damir Kovačić srečala v ljubljanskem studiu pri Alešu Zibelniku. Dadi Daz je snemal reklamo za Police, Damir pa je počasi 'pacal' svoj prvi album. Aleš je želel Damirju pomagati, saj se mu je zdelo, da se njegova kariera prepočasi razvija, zato je vprašal Dadija za mnenje. Ta je takrat predlagal, naj se obrne na glasbeno agencijo Rockerija, s katero sodeluje tudi sam. Damir je prav v tistem času skoraj čisto obupal nad samostojno glasbeno potjo. Kitaro, s katero je ustvarjal pesmi, in vse zapiske je preprosto pospravil in odnesel v klet. Vse skupaj ga je obremenjevalo, takšen življenjski slog, služba-dom-služba, ga je že hudo utesnjeval. Kmalu je zanj posijalo sonce, ko je dobil klic iz studia in so mu posredovali telefonsko številko nove piarovke. Danes večkrat v šali pove, da je bil to trenutek, poslan od boga. Šele čez nekaj časa je izvedel, da je njegova nova piarovka sestra Dadija Daza.

Duet z duetom

Ko je Damir ustvarjal pesem Ona će biti moja, si je na začetku želel posneti duet s katerimi izmed hrvaških ali srbskih glasbenikov, vendar je kmalu ugotovil, da je najboljša pot združiti izkušnjo in energijo z DAZ. Po adrenalinskem snemanju v Novem Sadu ob seksi knjižničarki Dragani Klicin in pod taktirko ODM studia so tako bogatejši za še eno glasbeno izkušnjo.