Zvezdnice in zvezdniki, ki so jih vzgojile mame samohranilke

Zvezdnice in zvezdniki, ki so jih vzgojile mame samohranilke (foto: Profimedia) Profimedia
26. 6. 2021

Starševstvo je zahtevna naloga, še posebej, če gre za enostarševsko družino. Vemo, da mamam in očetom samohranilcem ni lahko.

A tudi otroci iz takih družin dosežejo svetovno slavo, o čemu zgovorno pričajo številni primeri, saj med zvezdniki najdemo veliko takih, ki jim je ob strani stal samo en starš. V njihovih primerih so to prav mame.

Starši Angeline Jolie so se ločili, ko je imela 9 let. Njena mama, prav tako igralka Marcheline Bertrand, je sanjala o filmski karieri. Poročila se je z igralcem Jonom Voightom, a njuna ljubezen ni dolgo trajala. Marcheline je po ločitvi ostala sama z Angelino in jo vzgojila v osebo, na katero je bila zagotovo ponosna. Angelinina mama je žal že pokojna in njena smrt je zvezdnico močno potrla.

Irmelin Indenbirken in avtor stripov George DiCaprio sta se ločila, ko je imel njun sin Leonardo samo eno leto. Leonardo je ostal z mamo, ki je po ločitvi morala opravljati več del, da je lahko preživela sebe in sina. In to ji je še kako uspelo. Danes je njen sin slavni hollywoodski igralec.

Leonardo DiCaprio

Tudi Selena Gomez deli podobno usodo kot Angelina in Leonardo. Njena mama, Amanda Cornett, jo je rodila pri rosnih 16 letih.  Od Seleninega očeta, Richarda Joela, se je ločila, ko je imela prihodnja zvezdnica pet let. Amanda je sicer bila gledališka igralka, hčerko pa je vzgajala sama.

Barack Obama sicer ne sodi med pevske ali igralske zvezde, je pa nekdanji ameriški predsednik, ki ga je prav tako vzgajala mama samohranilka, Ann Dunham, sicer antropologinja. Svojo ljubezen, afriškega študenta Baracka Obamo je spoznala, ko je študirala na Havajih. Kmalu sta se poročila in dobila sina Baracka. Ann je takrat imela 18 let in pustila je študij, da bi skrbela za sina. Mož je nadaljeval šolanje. Tri leta pozneje sta se ločila, saj je izvedela, da ima v Keniji drugo ženo. No, sin Barack je postal prvi temnopolti predsednik v zgodovini ZDA.

Barack Obama

Mama znanega in priljubljenega pevca Justina Bieberja, Elizabeth Patricia Mallete, sicer kanadska pisateljica, je zvezo s pevčevim očetom Jeremyjem Bieberjem začela pri 15 leih. Tri leta pozneje je na svet privekal bodoči zvezdnik, kmalu po njegovem rojstvu pa sta se starša razšla. Elizabeth je sama vzgajala Justina.